Piling za obraz: Vse, kar morate vedeti

Morda ste se kdaj vprašali (kdo se ni?!), kako pravilno negovati kožo, in zagotovo naleteli na precej informacij o pilingih – od tega, kako niso primerni za ljudi s suho kožo, saj povzročajo močno reakcijo, do opozoril, da se jim morajo ljudje z mastno kožo izogibati, da ne bi izzvali izpuščajev v obliki mozoljev. Odločili smo se, da razbijemo predsodke o pilingih in vam objasnimo, zakaj zaslužijo mesto v vaši rutini obrazne nege (v kolikor ga še niso). Če zanje slišite prvič, prisluhnite, kaj vse morate vedeti o pilingih:

Zakaj je piling obraza pomemben?


Naravna regeneracija kože se zgodi vsakih 28 dni, v tem procesu pa se odmrle celice nalagajo na površini kože in jo postopoma »dušijo«. To pri ljudeh z mastno kožo povzroči nastanek ogrcev oz. nabiranje sebuma ter mašenje por, pri tistih s suho pa luskavost. Poleg tega ostalim izdelkom, ki jih nanašate, na primer serumu in kremi, preprečuje učinkovito delovanje in prodiranje v globlje plasti kože.

Kaj so mehanični in kaj kemični pilingi ter kako se jih uporablja?

Mehanični pilingi vsebujejo zrnca, ki fizično odstranjujejo plast odmrlih celic. Zrnca so lahko vidni delci sladkorja, drobnih semenk, kave ali metih pešk. Sladkor je ena od boljših sestavin, saj se ob uporabi topi, prav tri vrste sladkorja pa sestavljajo tudi nove L’Oreal Smooth Sugar pilinge, skupaj s semenkami kivija ali prahom acai jagod, kar naredi piling še učinkovitejši. Mehanični piling nanašamo na vlažno, čisto kožo, ga z malo mlačne vode in krožnimi gibi vmasiramo ter zatem speremo. Za tiste, ki si želijo še več spa ugodja, je prava izbira maska z učinkom pilinga, ki vsebuje tri gline in rdeče alge. Po drugi strani kemični pilingi »topijo« plast odmrlih celic in jih je treba nanašati glede na njihovo formulo. Lahko so v obliki tonikov, serumov ali mask in v glavnem vsebujejo določen delež glikolne ali salicilne kisline.

Kako pogosto je treba izvajati piling obraza?


Kot vedno, umerjenost je ključ. Prepogosti pilingi lahko poškodujejo na novo nastale celice, kožo pa naredijo preobčutljivo. V skrajnih primerih lahko pride tudi do odvisnosti kože od pilinga, s čimer se poruši njena samostojna regeneracija. Hkrati lahko tudi agresivni piling, ki ga izvajamo le nekajkrat na leto, v prav tolikšni meri poškoduje kožo. Pomembno je najti ravnovesje. Ko gre za mehanične pilinge, se njihovo izvajanje priporoča enkrat tedensko ali enkrat na deset dni. V primeru kemičnih pilingov pa je precej odvisno od formule izdelka, tako je serume in tonike mogoče uporabljati vsakodnevno ali vsaki drugi dan, medtem ko se nanašanje glikolnih mask priporoča enkrat na deset dni.

Piling je nenadomestljiv del negovalne rutine in popoln korak tedenske spa rutine, ko si privoščite sprostitev in svoji koži privoščite maksimalno ugodje. Po uporabi pilinga ne pozabite na nanos kreme ali maske za nego obraza – vaša koža vam bo hvaležna.

Preberi še: 5 izdelkov za nego kože, ki se jim ne odrekamo

Za ta videz priporočamo

  • Loreal Paris Smooth Sugar Clear

  • Loreal Paris Smooth Sugar Glow

  • Loreal Paris Smooth Sugar Nourish

  • LOreal Paris Pure Clay Exfo Mask

Povezane teme: nega, maske za obraz, nega obraza

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako izbrati ličila za svetlo polt

Svetel ten je bil od nekdaj odlika aristokratske družbe, sofisticiranosti in prefinjenosti, in dekleta, katerih koža naravno ni bila svetla, so se jo ...