Poletna rutina nege kože

Visoke temperature in vlažnost zraka sta dejavnika, ki zelo negativno vplivata na našo kožo. Ravno zaradi tega moramo poleti še posebej negovati svojo kožo.

Ponujamo vam nekoliko enostavnih nasvetov, ki se jih morate držati, v kolikor želite, da bo vaš obraz videti popolno.  

Čiščenje obraza in piling


Osnovno pravilo idealne nege kože je njeno temeljito čiščenje. Na površini kože se vsak dan zbira nečistoča in veliko število odmrlih celic, ki jih moramo odstraniti s pravilnim čiščenjem.

Ne glede na to, kako kakovostne izdelke za nego kože uporabljate, niti eden izmed njih ne bo učinkovit, če pred tem niste pravilno očistili svoje kože.

Poleg vsakdanje rutine čiščenja kože zjutraj in zvečer je potrebno v svojo rutino vključiti tudi piling. Izberite izdelek za piling, ki vam najbolj ustreza in ga nanesite z nežnimi krožnimi premiki, nato pa ga dobro izperite. Za najboljše rezultate priporočamo, da uporabite piling obraza 2-3 na teden.

Ko gre za vsakdanjo nego, je potrebno obraz očistiti z micelarno vodo, gelom ali čistilnim mlekom, ki bodo odstranili vse nečistoče, pot, sledi ličil in vse to brez izsuševanja kože. Pazite pri izbiri izdelka, saj je večina prilagojena določenemu tipu kože, zato je pomembno izbrati tisti, ki vam najbolj ustreza.  

Vlaženje


Uporaba vlažilne kreme je obvezni del dnevne in nočne nege ter je zelo pomembno za vašo kožo. Redna uporaba tekšne kreme upočasnjuje proces staranja, ohranja mehkobo vaše kože in ji omogoča vso potrebno hidratacijo.

Zato naj bo ta korak obvezen del vaše vsakdanje dnevne in večerne rutine.  

Zaščita pred soncem


Da bi zaščitile svojo kožo pred škodljivimi sončnimi žarki, uporabljate vsak dan kremo z zaščitnim faktorjem. Izberite tisto, ki je odporna na pot in ki bo vaši koži omogočila dodatno hidratacijo, hkrati pa bo imela zaščitni faktor 30 ali več.

Kremo nanesite 15 do 30 minut preden se izpostavite soncu, vendar ne pozabite na ponovno nanašanje, ki je obvezno po kontaktu z vodo, treningu ali brisanju obraza z brisačo.  

Micelarna voda


Ta izdelek je z razlogom postal eden izmed najbolj popularnih na svetu. Obogatena z miceli, majhnimi molekulami maščobnih kislin, ki privlačijo nečistoče, olja in ostanke ličil ter vaši koži omogočajo popolno čistočo, micelarna voda predstavlja eden izmed najpomembnejših korakov pri vsakdanji negi obraza. Je ni potrebno izpirati in jo lahko uporabljate vsak dan pri vsaki priložnosti, ko začutite, da je potrebno očistiti kožo, še posebej pa to velja poleti, ko koža izloča večje količine sebuma in ko se na njej nabira več nečistoč.  

Obrazne maske


Kot smo že omenili, poleti več dejavnikov negativno vpliva na našo kožo kot v drugih letnih časih. Poleg vseh obveznih korakov, ki smo jih našteli, je zelo pomembno omeniti tudi obrazne maske, ki so poleti popolne za hitro razstrupljanje vaše kože.

L'Oréal Paris Pure Clay glinene obrazne maske so večnamenske in so zato popolne za rešavanje različnih težav, kot so uravnavanje kožne maščobe obraza, čiščenje por in razstrupljanje. Izberite tisto, ki najbolj ustreza vašemu tipu kože in uživajte v vseh ugodnostih, ki vam jih ponuja.

Preberi še.  Osvežite svoj obraz po napornem delovnem tednu

Za ta videz priporočamo

  • L'Oreal Paris Micellar Water

  • L'Oréal Paris Pure Clay Wash Gel Black

  • L'Oréal Paris Dermo Extraordinary Clay Exfoliat Mask

  • L'Oréal Paris Dermo Extraordinary Clay Purify Mask

Povezane teme: maske za obraz, nega obraza

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ugodi sebi: domača SPA nega

Ko smo se kar na lepem vsi znašli po domovih, imamo po večini preveč prostega časa...