Popolni nasveti za 'maturanca'

Ne poudarjaj ustnic in oči hkrati


Največja napaka, ki jo ljudje pogosto naredijo je, da poudarijo tako ustnice kot tudi oči. Izberi zgolj ene. Če imaš sočne ustnice, se osredotoči nanje, če pa imaš čudovite oči, pa poudari le te.

Če se odločiš za ustnice, jih obarvaj v živahne odtenke. Tako rdeča kot tudi vroča rožnata, sta kot nalašč za maturantski ples. V kolikor izbereš oči, pa se osredotoči na črtalo za oči, senčilo in maskaro, vendar vse to kombiniraj z le rahlo bleščečimi ustnicami.

Ne pozabi na kožo


Ne pozabi na popolno kožo, ki je morda na prvi pogled še bolj pomembna od samih ličil. Nikakor ne pretiravaj, saj želiš ustvariti videz popolne naravne kože. V kolikor je tvoja koža bolj problematična, uporabi podlago in korektor. Podlago nanesi le na področja, kjer ti koža povzroča največ težav, potem pa naj se nežno zlije s kožo.

Posnemaj znane ali vprašaj vizažista


Če nisi najbolj spretna z ličili, si na spletu oglej nekaj fotografij znanih na rdeči preprogi, ki te bodo morda navdihnile. V kolikor ti resnično ne gre od rok, rajši za pomoč poprosi vizažista, vendar imej s seboj sliko videza, ki ga želiš doseči.

Ne pozabi na spremljevalce


Vse izdelke, ki jih boš uporabila vzemi s seboj, saj boš v primeru kakršne koli nepravilnosti ali napake pred ogledalom lahko to hitro odpravila. Ne pozabi na puder, šminko, gloss, sprej za lase in žvečilne za zadah.

Pazi na črtalo in šminko

Ne pozabi! Črtalo in šminko nanesi pred ogledalom, saj ti bo lahko hitro žal, ko boš kasneje na sliki opazila svojo napako. Pri sebi imej robčke, s katerimi boš lahko popivnala puder, ki lahko postane problematičen na mastnih predelih.

Preberi še: Trije ključni izdelki za čudovit zlat makeup videz by Ajda Sitar

Povezane teme: make up , svečani make up , oči , šminka, rdečilo za ustnice

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Nikolina Pišek pripravljena za Cannes film festival

Malo izmed nas ima pravzaprav priložnost udeležbe festivala, toda imamo možnost se naličiti kot dame z redeče preproge...