Popolno črtalo za tvojo obliko oči

Črtala puščajo intenziven pigment, vendar zahtevajo nekoliko večjo spretnost pri nanašanju, zato jih pri ličenju mnogi preskočijo. Resnica je, da je potencialne napake težje popraviti, vendar boš, ko enkrat najdeš pravo tehniko zase, črtalo le težko vrnila na dno svoje ličilne torbice. Tekstura črtal je nežna in dejansko drsi po veki. Vse, kar je potrebno, je, da slediš našim nasvetom za izbiro pravega črtala za tvojo obliko oči.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Vrste črtal

Odvisno od tega, kakšen učinek želiš doseči in kako mirna je tvoja roka, lahko izbiraš med tekočim črtalom, flomaster črtalom ali takšnim v gelu. Tekoči zagotavlja dramatičen sijaj, flomaster je idealen za trenutke, ko hitiš, gel črtalo pa kot nalašč za zadimljeni ali »smokey eye« stil.

S tekočim črtalom ali tušem lahko zarišeš zelo tanko linijo, izenačeno in precizno izrisano vzdolž veke. Izbirajo ga predvsem tisti, ki so zelo vešči rokovanja s črtali.

Nikar ne skrbi, če tvoja veščina še ni na zavidljivi ravni in ti za ličenje zmanjkuje časa, saj najčistejšo in najhitreje zarisano linijo lahko ustvariš s črtalom v obliki flomasterja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup (@nyxcosmetics) on

Če si spretna s čopiči in znaš preceniti, kakšno količino izdelka potrebuješ, ti priporočamo uporabo črtal v gelu. Ti odlično zaokrožijo vsak »zadimljeni« stil, zagotavljajo privlačen in drzen pogled, se ne razmažejo, njihova tekstura in čopič pa ti nudita popolno preciznost ter preprost nanos.

Črtalo za tvojo obliko oči

Vsi dobro vemo, da je končni videz največkrat odvisen prav od veščine ličenja oči, še posebej sedaj, ko se te bolj kot kdaj prej nahajajo v centru pozornosti. Da, prav ustrezno zarisana linija črtala na vekah odloča, ali boš videti dramatično, zapeljivo, skrivnostno ali drzno.

Ne pozabi, da poleg spretnosti »usodo« tvojega ličenja določa tudi naravna oblika tvojih oči. Ne glede na trende namreč obstajajo univerzalna pravila, ki se jih moraš pri uporabi črtala držati, nanašajo pa se predvsem na obliko oči.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Official (@lorealparis) on

Velike oči 

Priporočljivo je, da oči vizualno podaljšaš, zato črtalo nanesi na zgornjo veko in nad gornjim robom zariši linijo, dolgo približno en centimeter.

Drobne oči

Osredotoči se na zunanji kotiček oči in linijo podaljšaj preko roba trepalnic ter navzgor. Mačji ali »cat eye look« je kot nalašč za tiste z drobnimi očmi.

Vdrte oči

V tem primeru je kost pod obrvmi izbočena. Črtalo nanesi kar se le da ob rob trepalnic, in sicer v debeli liniji, ki ti bo pomagala »izvleči« veko.

Spuščene veke

Zgornja veka z viškom kože deluje tako, da so oči videti manjše. Uporabljaj najtemnejše dostopno črtalo in ga v široki liniji nanesi vzdolž zgornjega roba veke ter poskrbi za čim večji volumen trepalnic.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Oblika mandlja

Začni z zarisovanjem zgornje linije proti notranjemu kotičku. Zatem jo podaljšaj proti zunanjemu delu in se tam zaustavi.

Široko razmaknjene oči

Cilj je ustvariti iluzijo, da je razdalja med očmi manjša kot v resnici, kar dosežemo s tanko linijo ob zgornjem robu oči, ki sega po celi dolžini, od notranje proti zunanji strani. Z barvico za veke zariši linijo na spodnji veki, vendar samo na tretjino dolžine očesa. Maskaro vedno nanašaj proti nosu, nikakor proti zunanjim kotičkom.

Blizu pozicionirane oči

V tem primeru poudari zunanji kotiček očesa, in sicer od sredine zenice proti zunanjemu delu (ob zgornjih in spodnjih trepalnicah), zato lok na zunanjem robu privihaj (»cat eye«). V notranje kotičke oči nanesi belo barvico za veke.

Si spretna pri nanašanju črtala? Podeli z nami v komentarjih!

Preberi še: Kaj je in čemu služi primer za oči

Za ta videz priporočamo

 • NYX Professional Makeup Epic Wear Liquid Liner

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Master Precise

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Le Liner Signature Eyeliner

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Matte Signature Eyeliner Burgundy

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Gold Mirage Duo Eyeliner

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Hyper Easy Pitch Black Eyeliner

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Artliner Eyeliner Silver Metallic

  Takojšnje naročilo
 • YSL Couture

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , svečani make up , črtalo za oči , oči , dnevni make up , Maybelline New York , L'Oréal Paris, NYX Professional Makeup, YSL

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Korektor: najpogostejše napake pri nanašanju in izbiri pravega izdelka

Poglej si, katere napačne poteze s korektorjem počneš tudi sama, in se jim nauči izogniti...