Popolno črtalo za vašo obliko oči

To sezono na revijah največjih svetovnih kreatorjev črtalo preprosto dominira, zato ne pretiravamo, če rečemo, da so dramatični momenti na obrazih manekenk enakovredni kreacijam, ki jih predstavljajo.

Nekateri modni kreatorji so dvignili standarde glede nanašanja črtala, tako da so na obeh straneh očesa začrtali debele in zaobljene linije. Izrazito močno črno črtalo, rezervirano samo za kotiček očesa, je vizija dramatičnosti, ki jo lahko srečate v mnogih revijah.

Ne pozabite, da oblika očesa določa »usodo« vašega ličenja

Ne glede na trende, obstajajo univerzalna pravila, ki se jih morate ob nanašanju črtala držati in ki se nanašajo predvsem na obliko oči.
 

Velike oči  

Tendenca je, da jih na pogled podaljšamo, zato nanesite črtalo na zgornjo veko in nad zunanjim kotičkom začrtajte približno en centimeter dolgo linijo.

Majhne oči 

Osredotočite se na zunanji kot očesa in linijo podaljšajte preko trepalnic, kjer jo privihajte navzgor. Cat eye look je popolna izbira za vas.

Udrte veke

V tem primeru je kost pod obrvmi načeloma izbočena. Črtalo nanesite čim tesneje ob rob trepalnic, saj vam debela linija ne bo pomagala »izvleči« veke.

Spuščene veke

V tem primeru ima zgornja veka višek kože, zato oči delujejo manjše. Uporabljajte najtemnejše črtalo in začrtajte široko linijo vzdolž zgornjega roba veke, pri tem pa ustvarite čim večji volumen trepalnic.
 

Mandljaste oči

Linijo začnite zarisovati na zgornji veki. Začnite v notranjem kotičku in jo podaljšajte do zunanjega, tu pa se zaustavite.

Široko razmaknjene oči

Ustvarite iluzijo, da je razmak manjši, kot je sicer. Povlecite tanko linijo ob zgornjem robu očesa, po celi dolžini, od notranjega do zunanjega kotička. S črtalom za oči na spodnji veki povlecite linijo, vendar dolgo le eno tretjino dolžine očesa. Maskaro vselej mažite proti nosu, nikakor k zunanjim kotičkom.

Približane oči

V tem primeru poudarite zunanji kotiček očesa, in to od sredine zenice proti zunanjemu kotičku (ob zgornjih in spodnjih trepalnicah), v zunanjem kotičku ustvarite zakrivljeni lok (Cat eye). V notranji kotiček nanesite belo barvico za oči.

Preberi še: Nenavaden in izzivalen eyeliner

Za ta videz priporočamo

  • L’Oréal Paris Superliner Tattoo Signature

Povezane teme: make up , črtalo za oči , oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Lash Sensational maskara: Za razkošen volumen trepalnic

Odkar se je pojavila na trgu, ta maskara preprosto navdušuje. Verjela ali ne, je tudi najljubši izdelek ene od najslavnejših »make up influencerk« iz ...