Poskrbi za preporod svoje kože po praznikih: te zvijače boš prav oboževala

Pogosto slišimo, da naša koža pozimi potrebuje posebno nego. A vlaženje kože mora biti pozimi postopno in vseobsegajoče. Poseben dejavnik predstavlja tudi čas praznikov, proslav in obilice ličil, ki so sicer lahko dobra zaščitna plast, kožo pa lahko tudi izsušijo in poglobijo pore. Zato je treba narediti naslednje:

Vlaženje

Ne glede na tip tvoje kože je pomembno, da jo po praznikih in v zimskem obdobju dodatno zaščitiš. Zato je vlažilna krema v tem obdobju obvezna. Pri tem moraš vedeti, da tako normalna kot suha koža zahtevata nekoliko več vlaženja kot običajno, medtem ko lahko mastni koži nameniš kremo s konsistenco gela, ki bo kožo dovolj osvežila in zaščitila. Če se boš tudi po praznikih še naprej vsak dan ličila, ne pozabi, da je to obdobje, ko je krema pod pudrom obvezna, a bodi pozorna, saj lahko nekatere kreme drastično spremenijo barvo in teksturo pudra.

 

A photo posted by @_mymakeup__ on

Čiščenje kože

Če si vsak dan odstranjevala ličila, je po mnogih slavjih tvoj obraz lahko videti čist. Pa vendar so tvoje pore še vedno zapolnjene s številnimi preparati. Da se izogneš ogrcem in mozoljčkom, si vzemi en dan za globinsko čiščenje kože. Svojo kožo zmehčaj nad paro, nato pa previdno in postopno odstrani nečistoče. V tem primeru ti lahko koristi kombinacija micelarne vode, pilinga in gelov za čiščenje kože. Ne pozabi, da je tvoja koža po čiščenju še občutljivejša, in jo zaščiti s kakovostno kremo ali oljem.

Rituali, ki naj postanejo del tvoje rutine

Čeprav je počitek za kožo po praznikih ne le zaželen, temveč tudi nujno potreben, ne pozabi teh ritualov uvrstiti v svoj vsakdan, da boš ohranila svežino in tonus kože. Tako lahko svoji koži na primer enkrat tedensko privoščiš piling ali tretma z masko, ki jo lahko pripraviš tudi sama. Redna detoksikacija kože bo poskrbela, da bo tvoja koža vedno negovana, tvoja polt pa bleščeča in čudovita.


Priberi tudi o: Ličenje v hladnih zimskih dneh

Povezane teme: make up , nega, tekoči puder , ustnice

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

4 razlogi, zakaj se izogibati podaljševanju ali geliranju nohtov

Samo migni s prstom, in tvoji bodo! Podaljševanje nohtov je postalo del mode, in to pod izgovorom, da zagotavlja več tednov miru in urejenosti...