Postani makeup master: Top 5 trikov z maskaro

Kolikokrat si zahrepenela po tistem zapeljivem pogledu, kakršnega občuduješ na znanih obrazih, ki se bohotijo z naslovnih strani modnih časopisov? Pa jim zavidaš volumen in dolžino trepalnic ter misliš, da je čarovnija takšnega pogleda navadnim smrtnikom nedosegljiva? E, to pač ne drži. Z našimi top 5 triki boš tudi ti hitro in zlahka imela očarljive in povsem omamne trepalnice.

Maskara po tvoji meri

Za začetek je najpomembnejše, da pred nakupom določiš, kaj tvojim trepalnicam manjka – gostota ali dolžina, pa si že na dobri poti do večjih in privlačnejših oči. Najboljša maskara je tista, ki ti zagotavlja intenzivno definicijo trepalnic, zato izberi pravi izdelek zate.

Od nedavno je v drogerijah dostopna maskara, ki napoveduje, da bo v letu 2021 postala pravi hit, in sicer L'Oréal Paris Air Volume. Dekleta jo že preizkušajo in na njihovih profilih je izrazito opazen mega volumen, pospremljen z občutkom lahkotnosti, o čemer priča ta fotografija:

Ko boš osvojila naslednjih 5 trikov z maskaro, boš tudi postala makeup master:

1. Cik-cak nanašanje maskare

Krtačko prisloni tik ob korenine trepalnic in ji z gibi levo-desno omogoči, da njene dlačice zaobjamejo vsak delček tvojih trepalnic ter na njih pustijo enakomerno količino barve. Pozabi na avtomatski gib roke gor in dol, ko iz embalaže vlečeš krtačko, misleč, da s tem delaš dobro tako maskari kot svojim trepalnicam! Tako v tubo zgolj vpihuješ zrak in s tem ličilu zmanjšuješ rok trajanja. Če na krtački potrebuješ več maskare, jo nekajkrat obrni še znotraj embalaže in nato nežno izvleci.

2. Maskaro najprej nanašamo na spodnje trepalnice

To je eden od najljubših trikov z maskaro med profesionalci – maskaro vedno nanašamo najprej na spodnje trepalnice. S tem namreč dodatno povečamo učinek velikih oči. Bodi pozorna, da ne pretiravaš s količino, saj bi svojemu videzu tako lahko dodala kakšno leto več. Potrudi se, da zaobjameš dlačice v kotičkih oči, saj jih tudi to vizualno poveča. Za lažji pristop krtačko prisloni pod kotom, ki se ti zdi najudobnejši.

3. Počeši trepalnice po vsakem sloju

Nihče si ne želi zlepljenih trepalnic! Sledi trendom in se potrudi, da dlačice ločiš med seboj, in sicer tako, da jih po vsakem sloju maskare počešeš z namenskim glavničkom. S tem ne boš zmanjšala njihove gostote, celotna slika bo veliko bolj urejena in lepša, tvoj pogled pa razprt in sijoč.

4. Nanesi minimum 2 plasti maskare

Za želeni učinek nikar ne varčuj – nanesi vsaj dve plasti maskare. Prva naj bo tanjša, saj je njen cilj oblikovanje trepalnic. Ko se posuši, nanesi drugo, bogatejšo plast, ki bo tvoje trepalnice naredila gostejše. Če so te izredno tenke in redke, lahko dodaš še tretji sloj.

5. Pravilna uporaba kodralnika za trepalnice

Uporabljaj ga izključno na suhih, nenamazanih trepalnicah. Za čim boljši učinek kodralnik najprej pogrej s fenom, pazi le, da se ne segreje preveč, saj bi se lahko opekla. Nasloni ga ob korenine trepalnic, nežno pritisni in zadrži 30 sekund. Enak postopek ponovi tudi na sredini trepalnic in cel proces zaključi z vihanjem samega vrha.

Kaj zagotavlja uspeh?

Kot smo rekli na začetku, je najboljša maskara za oči tista, ki trepalnice naredi gostejše ali daljše, pač glede na tvoje potrebe. Vsekakor je najboljša rešitev maskara, ki vsebuje obe formuli – tako za dolžino kot za gostoto. Dobra krtačka je ključ, saj takšna z veliko dlačicami zlahka poveča volumen, in to večkratno!

Ko mažeš trepalnice, jih s krtačko nežno potiskaj proti veki in jih tako dodatno privihaj, če pa imaš rada izredno goste trepalnice, po prvem sloju maskare nanje z mehkim čopičem nanesi kanček otroškega pudra. Prah se bo zalepil za dlake, ki bodo po drugem sloju delovale veliko debelejše.

Ne pozabi, da je rjava maskara absolutno najboljša izbira za blondinke, saj se odlično sklada s svetlimi lasmi in poltjo, s svetlimi obrvmi pa le še toliko bolj. Z njo boš videti manj napadalno in precej bolj naravno, tvoje oči pa bodo delovale budno in bistro.

Preberi še: Kako izbrati najboljši puder za mastno kožo

Za ta videz priporočamo

  • L'Oreal Paris Air Volume Mega Mascara

    Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , maskara, oči , šminka, trend , Prekopiraj videz, trepalnice, Loreal Paris, Air Volume

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

10 zapovedi uporabe baze

Z izbiro prave baze oz. primer-ja si lahko zagotovimo popoln videz ličil, bleščečo kožo in povsem izenačeno polt. Pred samim nakupom pa se je dobro sp...