Prava šminka za bolj bele zobe

Si vedela, da je marsikaj odvisno tudi od izbire odtenka šminke?  S tisto pravo bodo tvoji zobje lahko izgledali dosti bolj beli kot v resnici so, zato se ti splača dodobra zapomniti spodnje nasvete.

Kot verjetno že veš, tudi šminka deluje podobno kot preostali pripomočki za ličenje. Zeleni podtoni izničijo rdečico, medtem ko korektorji v breskovi barvi zakrijejo podočnjake. Prav tako je tudi s šminkami v toplih odtenkih, ki bodo poudarili rumenkasto barvo zob, medtem ko bodo hladni toni poskrbeli za to, da bodo izgledali dosti bolj beli.

Nude odtenki


Morda najtežja odločitev, kadar gre za belino zob. Običajno slonijo na rjavkasti ali breskvastih tonih, zaradi katerih rumenkasti zobje pridejo še dosti bolj do izraza. Prav zato rajši izberi nekoliko bolj rožnato nude šminko, vendar pazi, da rožnati toni ne bodo pretopli.

Roza odtenki


Predlagamo ti, da se osredotočiš na rožnato z modrikastimi podtoni. Problem pa nastane, če morda ne spadaš med tiste, ki so jim le ti pisani na kožo. Ne skrbi, še vedno lahko posežeš tudi po odtenkih v barvi gozdnih sadežev. Če si pristašica svetlo rožnate šminke, ki je lahko še posebej problematična, saj ob tem zobje pridejo še bolj do izraza, se prav tako nasloni na odtenke gozdnih sadežev, medtem ko se izogibaj koralnim linijam. Ljubiteljice temnejših roza barv pa si ob tem lahko dajo duška, saj so le te bolj kot ne primerne za optično bolj bele zobe. 

Vijoličasta


Temnejša vijoličasta šminka lahko poudari rumeno oblogo na zobeh, zato rajši izberi takšno, ki vleče na rožnato, medtem ko se izogibaj rjavkastim odtenkom vijoličaste.

Rdeča


Obstaja več vrst rdečih šmink, od takšnih z modrimi do drugih z oranžkastimi in rožnatimi podtoni. Medtem ko so prvi odlični za videz bolj belih zob, so rožnati dosti bolj nevtralni, oranžkastih pa se izogibaj v velikem loku, saj le-te in neonski toni še dodatno poudarijo rumenkast lesk tvojih zob, zato morda pred tem razmisli o belilu za zobe. Med neonskimi barvami ti lahko morda pride prav le barva fuksije z modrimi podtoni, ki bo nekoliko odvrnila pozornost od zob.

Preberi še: Barvita pričeska, barvite ustnice

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Infaillible Lip Paint Matte 201 Hollywood beige

  • L'Oréal Paris Infaillible Lip Paint Matte 207 Wuthering Purple

  • L'Oréal Paris Color Rich Matte 346 Red Perfecto

  • L'Oréal Paris Color Rich Matte 101 Candy Silhouette

Povezane teme: šminka, rdečilo za ustnice , ustnice, slog, poletje, poletni make up

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Božiček prihaja: Popolna božično-novoletna darila

Darila za božič in novo leto včasih prav zares lahko povzročajo glavobol, kajne? Da se tebi kaj takega ne bi zgodilo, ti predstavljamo fenomenalne mak...