Pravila za naraven videz s senčenjem in osvetljevanjem by Ajda Sitar

Čeprav morda ne velja več za najbolj trendi izbiro, jo mnoge (priznam, tudi sama) še vedno sprida uporabljajo za prekrivanje nepravilnosti, vizualno transformacijo obraza, ki vključuje optične iluzije. Contouring oziroma po naše »konturiranje« lahko izvajate na dva načina – odločite se lahko za precej nenaraven »all in« pristop, ali pa poskusite s svežo in naravno različico. Na slednjo prisegam tudi jaz.

Za naraven videz se držite naslednjih pravil pri contouringu:

#1 Izberite odtenke, ki se bistveno ne razlikujejo od vašega tena kože

To velja tako za temnejši odtenek, s katerim senčimo, kot tudi za svetlejšega, s katerim osvetljujemo obraz. L'Oreal Paris ima na primer v ponudbi dva različna dvojčka Infallible Sculpt. Na prvega v odtenku 01 Light/Medium prisegam jaz, saj je moj ten kože precej svetel. Obstaja pa še druga različica, 03 Medium/Dark, ki pa je primernejša za vse tiste s temnejšim tenom.

#2 Dilema: kremni izdelek ali izdelek v kamnu?

Na to vprašanje nimam dobrega odgovora. V osnovi velja, da se kremni izdelki lepše zlijejo s kožo, torej izgledajo bolj naravno. Istočasno pa na mastnejših tipih kože običajno ne zdržijo prav dolgo (zato potrebujejo fiksiranje v obliki izdelka v kamnu ali prahu). Bolj precizno znam sama ličiti s kremnimi izdelki, tiste v kamnu pa običajno uporabljam na vsakodnevni ravni, saj omogočajo hitrejši nanos.

#3 Imejte lahko roko!

S tem mislim na to, da pri nanosu produkta za senčenje ali osvetljevanje, bodite pazljivi. Produkt lahko nanašate s prstom (ta tehnika pride prav predvsem pri kremnih različicah) ali čopičem (uporaben je tako za kremne izdelke kot tudi izdelke v kamnu). V vsakem primeru imejte pri nanosu lahko roko, ne nanesite preveč produkta in raje postopno delajte na intenzivnosti.

Preberi še: 3 izdelki, ki so dovolj za čudovit poletni makeup videz! by Ajda Sitar

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Infallible Sculpt Contour Palette

Povezane teme: konturiranje, Ajda Sitar, poletni make up

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Šminka v svinčniku: za najlažje konturiranje ustnic

Konturiranje ustnic predstavlja enega od načinov za doseganje njihove polnosti, za čemer posegajo mnoga dekleta...