Pravila za uporabo: Tekoči in kompaktni puder

Prav zato je pomembno, da izbiri pravega namenite veliko pozornosti, saj je igra ključno vlogo v naši kozmetiki, tako kot dnevna ali nočna krema.

Medtem ko so tekoči pudri bolj primerni za normalno, mešano in mastno kožo, lepo prikrijejo nepopolnosti in ustvarijo naraven videz, pa so pudri v prahu hitro nanesljive podlage, ki učinkovito prekrivajo madeže in brazgotine.

Tekoči puder


Kdaj: Primeren za vse vrste kože, kot tudi ten. Izbira odtenkov je namreč zelo raznolika, vse od lahkotnih do bolj prekrivnih formul. Če želite enostavno izenačiti ten kože, izberite lahkotnejšo formulo, če pa bi radi prekrili nepravilnosti, pa izberite dobro prekriven puder. Izbirate lahko med bleščečimi in mat izdelki, povsem odvisno od videza, ki ga želite doseči.

Izjeme: V kolikor je vaša koža mastna, ne posegajte po težkih in bleščečih pudrih. Poleg tega za obstojnost uporabite tudi primeren brezbarven puder, ki bo poskrbel, da bo vse obstalo na svojem mestu.

Nanašanje: Uporabiš lahko kar svoje prste, gobico ali pa čopič. Če se odločiš za prvo, produkt najprej narahlo vmešaj med dlani ter šele nato nanesi na kožo. Naraven videz boš dosegla tudi z gobico, medtem ko se boš pri čopiču morala malce bolj potruditi, da boš zakrila linije ob strani obraza.

Puder v prahu


Kdaj: Izbira izdelkov je neskončna, od takšnih, ki poskrbijo za bleščeč videz, do tistih mat. Izberi tako skladnega s svojim videzom. Mat puder se dobro poda rdečim ustnicam, nekoliko bolj bleščeč pa pristaja senčilom v kovinskem odtenku

Izjeme: Ženske s suho kožo naj se izogibajo pudru v prahu, saj bodo tako izsušena območja še dosti bolj vidna.

Nanašanje: Za bolj naraven videz nanesi puder s pomočjo čopiča ali gobice.
 

Preberi še: 6 razlogov, zakaj se ti zdi, da je tvoja podlaga popolnoma neprimerna

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Super Stay 24h Foundation

  • Maybelline New York Super Stay 24h Powder

Povezane teme: tekoči puder , puder

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Vodoodporno ličenje: veliki poletni vodnik

Težave stopljenih ličil rešujemo precej preden postanejo pravi problem. Preprosto – vodoodporna ličila so edina rešitev...