Preseneti z barvami

S kombinacijo komplementarnih barv lahko ustvarimo zanimive kombinacije, kar je pred leti ugotovil že Piet Mondrian. 

Komplementarne barve


Poleg slikarjev pa niso imuni niti umetniki ličenja. Ponujamo ti nekaj idej, ki te morda ponesejo v čudoviti svet barv, všeč pa ti bodo tudi druge nekoliko manj 'klasične' kombinacije barv.

Pogosto  se komplementarne barve uporabljajo na nohtih, v zadnjih letih pa vse pogosteje tudi na ustnicah. Seveda moraš biti pri uporabi le-teh še posebej pazljiva in zmerna, kljub temu pa prinašajo dobrodošlo popestritev v lepotni in modni svet.  

Najpogostejše kombinacije


Najpogostejše kombinacije so rdeča – zelena, rumena – vijoličasta in modra – oranžna, sama pa lahko združuješ tudi še druge, na prvi pogled, nezdružljive kombinacije.

Pazi, a eksperimentiraj


Pri tem moraš biti seveda pazljiva, da se bodo skladale tudi s tvojo osebnostjo, tenom kože in priložnostjo. Kljub temu pa je poletje odličen čas za malce eksperimentiranja z barvami. Kar pogumno primi v roke paleto senčil in šminko ter naj se zabava začne.

Več na: Trendi spomladanske barve

Povezane teme: make up , senčila za oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Zakaj je maskara Paradise izbrana 20 milijonkrat?

Pogled je tisto, kar ljudje na nas najprej opazijo, pri tem pa trepalnice igrajo izredno veliko vlogo. Včasih je dovolj le en sloj dobre maskare, da t...