Pripravi svojo kožo na hladnejše dni

Dišeča mila


Dišeča mila, ki tvojo kožo le dodatno izsušujejo, zamenjaj z naravnimi mili, po prhanju pa obraz in telo nahrani z nežnim mlekom in hranljivo kremo. Za nego obraza, vratu in dekolteja uporabljaj kreme proti gubam, ki bodo kožo nahranile od znotraj.

Prehrana


Prehrana mora biti bogata z minerali in vitamini, ki omogočajo neoviran metabolizem kože, obenem pa izboljšujejo imunost celotnega organizma. Priporočljivo je uživati sveže sadje in zelenjavo, bogato z železom in vitaminom C.

Izogibaj se prhanju z vročo vodo


Ne prhaj se z vročo vodo, saj ta hitro odstranjuje zaščitni sloj kože, ki vzdržuje njeno elastičnost in vlažnost. Raje se prhaj z mlačno vodo ali izmenično s toplo in hladno, s čimer boš spodbudila prekrvavljenost celotnega organizma.

Kreme z zaščitnim faktorjem


Ne glede na to, da je pred nami zima, tvoja koža kljub nizkim temperaturam ni varna pred škodljivimi UV žarki, zato krem z zaščitnim faktorjem ne meči stran. Obraz in ostale dele telesa, ki jih ne moremo skriti z oblačili, je treba zaščititi, preden greš od doma.

Tudi ustnice zaščiti, preden postanejo suhe. Danes je na tržišču velika ponudba balzamov za ustnice, a pri izbiranju pazi, da bo njegova sestava čim bolj naravna.

Priberi tudi o: Zasij kot snežna kraljica: brezhibna polt v samo nekaj korakih

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se