Pripravljena na sonce: 5 dobrih razlogov, da zaščitiš svoj obraz

Pripravljena na sonce

Na zaščitno kremo se po navadi spomnimo šele, ko nakupujemo kozmetiko za letovanje. Resnica pa je, da tvoja koža tudi v mestnih pogojih potrebuje zaščito, zlasti še, če upoštevamo tudi mnoge druge škodljive vplive urbanega okolja. Zato je pomembno, da vedno misliš vsaj na teh 5 razlogov ZA zaščito kože.


1. Ščiti pred UV-žarki

Ozonski plašč našega planeta je poškodovan, če si to priznamo ali ne. Škodljivi sončni žarki ne prehajajo več skozi ozonski filter, temveč potujejo neposredno, zaradi česa veliko laže dosežejo našo kožo in ji škodujejo.

2. Preprečuje bolezni kože

Sonce je izvor življenja, vendar je pretirano izpostavljanje škodljivemu vplivu sončnih žarkov eden od vzrokov za pojav vse bolj razširjenega kožnega raka.
3. Preprečuje temne madeže in razbarvanje kože

Če si na obrazu opazila madeže drugačne barve, je zelo verjetno, da so jih povzročili škodljivi UVA in UVB-žarki. 

4. Zmanjšuje rdečico na obrazu in draženje kože

Občutljiva koža na sonce pogosto reagira z rdečico in neprijetnim izpuščajem. Ko jo zaščitiš s filtrom, jo zaščitiš tudi pred neprijetnim draženjem.

5. Upočasnjuje nastanek gub in staranje kože

Ne bomo se pretvarjali, da je ta razlog za nas najmanj pomemben. Zaščitni faktor je rešitev za kožo, ki bo tako dolgo lepa in zdrava. 
 
Priporočamo ti, da poiščeš preparat, ki ti je všeč, in ga vključiš v svojo vsakodnevno lepotno rutino. Lahko ga uporabljaš samostojno ali pa ga naneseš pred ličenjem. Lahko pa poiščeš tudi izdelke, ki vsebujejo tako pigment kot zaščito, in združiš lepo s koristnim. 
V svojih dvajsetih ne razmišljamo veliko o možnih posledicah izpostavljanja soncu brez zaščite, v resnici pa je to najboljši čas, da uvedemo to zdravo navado. Zato preberi tudi te modre nasvete, ki jih je z nami delila diva Susan Sarandon.
 

Povezane teme: nega

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Kaj je serum za obraz in zakaj bi ga morala uporabljati

Zagotovo si že slišala za serum za obraz, izdelek za nego kože, ki zadnje čase doživlja vse večjo popularnost. Pa zares veš, čemu je namenjen in kako ...