Privzdigovanje vek z ličenjem: korak za korakom

Čeprav razlikujemo med različnimi tipi oči, so povešene veke prej značilnost kot oblika očesa. Najpogosteje jih povezujemo z zrelim obdobjem, saj z leti tonus mišic in kože upada, vendar pa imajo povešene veke lahko tudi mladi. Če je tvoj pogled pogosto videti žalostno ali utrujeno, ne skrbi – tu so ličila!

Privzdigovanje vek z ličenjem: korak za korakom

Prvo in osnovno pravilo je, da se svojo mano naučiš spremeniti v prednost, seveda s končnim ciljem, da veke vizualno privzdigneš. Predstavljamo ti trike, ki ti bodo pri tem pomagali.

Nič brez podlage

Najprej moraš brez oklevanja investirati v kakovostno podlago. Ljudje s spuščenimi vekami dobro vedo, da se ličila na njih ne bodo kaj dolgo zadržala, če jih ne bomo dobro pričvrstili. Da bi se izognila razmazovanju ličil in videzu žalostnega klovna (da ne rečemo Jockerja), ličenja nikar ne začenjaj brez podlage!

Nanašanje senčil

Svetlejše senčilo nanašaj od linije trepalnic navzgor, vse do pregiba na vekah, temnejši odtenek pa tik nad mestom, kjer se pregib nahaja, in naprej proti obrvem. Tako se bo barva videla tudi, ko odpreš oči, oziroma ne bo ostala skrita pod viškom kože povešenih vek. Pazljivo zabriši prehode med odtenki, saj ti ne bi smeli biti ostri.

Še en dober nasvet je, da ličila nanašaš z odprtimi očmi, saj je lociranje pregiba sicer lahko nemogoča misija, posebej, če so oči zaprte, veke pa naravno povešene.

Privzdigovanje vek z ličenjem: korak za korakom

Trik z robčkom

Če si pri nanašanju senčil še začetnica in te mučijo spuščene veke, ti ta trik lahko pride še kako prav. Vzemi robček in ga prisloni od vrha nosnice k zunanjemu kotičku obrvi ter na veki zariši super ravno linijo. Senčilo nanesi od sredine očesa do robčka, pod kotom po tvoji izbiri, vendar tako, da je barva vidna, ko je oko odprto. To bo ustvarilo iluzijo, da so oči privzdignjene in budne. V tem primeru lahko nekaj senčila naneseš tudi tik pod spodnjo veko.

Mat ali sijaj?

Če si želiš zmanjšati vpadljivost kosti pod obrvmi, se drži mat senčil. Katerakoli svetleča varianta bo odsevala svetlobo in dosegla, da bo ta del obraza deloval še večje in bolj dominantno kot sicer. Da bi pozornost s povešenih vek preusmerila drugam, svetleča senčila uporabljaj samo v centru (gibljivega dela) veke ali v notranjih kotičkih, saj boš tako ustvarila vtis razprtih oči.

Mačkasti stil (cat eye) je vsekakor največji izziv prav za povešene veke. Če ne gre za modno življenje ali smrt, se mu raje široko izogibaj. Nekaj drugega pa je seveda srebrni zadimljeni stil (smokey eye), ki je še kako priporočljiv, prav tako pa tisti v bakrenih odtenkih.

Privzdigovanje vek z ličenjem: korak za korakom

Pravi dokaz, da je manj več

Če so tvoje veke spuščene, ni potrebe za kopičenjem več plasti raznobarvnih senčil. Raje izkoristi podlago in zagotovi senčilom celodnevno obstojnost ter zatem nanesi nekaj plasti nevtralnega senčila v odtenku, ki laska tvoji polti, močnim, odštekanim barvam pa se raje izogibaj.

Kaj pa črtalo?

Čeprav se uporabo črtala v primeru povešenih vek odsvetuje, obstajajo finte, s katerimi se ti od tega ličila ni treba povsem posloviti.

Če ga že uporabljaš, pazi, da je njegova tekstura tekoča, linija, ki jo zarisuješ, pa čim tanjša in kar se da blizu ob robu trepalnic. V kolikor ciljaš na mačkasti stil, linije nikar ne privihaj navzgor, saj jo bo veka dobesedno prekrila in razmazala. Namesto tega jo samo podaljšaj proti sencem, pri tem pa pazi, da ne prehaja preko nabrane veke.

Splošno pravilo za črtalo je, da se držiš zgolj zgornje veke. Če bi uokvirila tudi spodnjo, bi dosegla učinek uokvirjanja in še več pozornosti privabila prav tja, kjer si se je v začetku želela znebiti. Izogibaj se debelim, težkim linijam in nikdar ne barvaj spodnjega notranjega roba oči.

Poudarek na trepalnicah

Zapomni si, kodralnik in maskara sta tvoja najboljša prijatelja. Nanesi nekaj bogatih slojev maskare za podaljševanje na trepalnice, ki si jih pred tem privihala. Pri povešenih vekah se trepalnice največkrat dotikajo kosti nad veko, zato se barva nenehno prenaša na kožo, meša s senčili in na obrazu ustvarja pravi kaos. Da se to ne bi dogajalo, uporabljaj vodoodporno maskaro. Dolge in predvsem privihane trepalnice bodo tvoje veke čudovito privzdignile.

Oblikovanje obrvi

Proti žalostnemu in utrujenemu videzu se lahko boriš tudi z obrvmi. Te morajo biti vselej urejene in oblikovane tako, da odpirajo pogled. Notranji del (ob nosu) je debelejši in se postopoma oži k sredini in od tam v zunanje kotičke, ki so tako najtanjši.

Trik z robčkom Če si pri nanašanju senčil še začetnica in te mučijo spuščene veke, ti ta trik lahko pride še kako prav. Vzemi robček in ga prisloni od vrha nosnice k zunanjemu kotičku obrvi ter na veki zariši super ravno linijo. Senčilo nanesi od sredine očesa do robčka, pod kotom po tvoji izbiri, vendar tako, da je barva vidna, ko je oko odprto. To bo ustvarilo iluzijo, da so oči privzdignjene in budne. V tem primeru lahko nekaj senčila naneseš tudi tik pod spodnjo veko.

Osvetljevalec – svetloba na koncu tunela

To je eden od lepotnih izdelkov, ki ti lahko spremenijo življenje! Nič ne privzdigne obraza tako, kot dodajanje svetlobe na tiste njegove dele, ki so v senci. Kanček osvetljevalca v kotičke oči, tik nad in pod obrvi, in odkrila boš zmagovalno kombinacijo!

Preberi še: Te izdelke moraš v januarju nujno preizkusiti!

Za ta videz priporočamo

 • NYX Professional Makeup Glitter Primer

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Palette Ultimate Multifinish

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Matte Signature Eyeliner Burgundy

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris False Lash Bambi Eye Mascara

  Takojšnje naročilo
 • YSL Couture Brow Slim

  Takojšnje naročilo
 • YSL Touche eclat Luminous Radiance

  Takojšnje naročilo
 • Karl Lagerfeld x L'Oréal Paris Eyeshadow Palette

Povezane teme: make up , maskara, senčila za oči , črtalo za oči , oči , Yves Saint Laurent, Maybelline New York , L'Oréal Paris, NYX Professional Makeup, YSL

2/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Si pripravljena na volumen, ki ruši meje?

Ko zaščitne maske prekrivajo polovice naši obrazov, je maskara najmočnejše makeup orožje, kar se jih lahko najde v vaši toaletni torbici. ...