Rdeča šminka tudi podnevi

Prav zaradi tega so številna dekleta v dilemi, kadar bi si rade ustnice v rdečo obarvale tudi podnevi. Same ne maramo ideje, da bi nekaj tako čudovitega, kot je rdeča šminka, omejile le na večerne ure, saj rade dobro izgledamo tudi podnevi. Kako uporabiti nekaj tako elegantnega tudi podnevi? Preberi si naslednje trike.

Poišči svoj podton in ga kombiniraj z rdečo šminko


Če spadaš med tiste s hladnejšimi podtoni, bo zate kot nalašč modrikast spekter odtenkov, vse od močne brusnične, češnjeve in burgundske barve. V kolikor pa sloviš po toplejših podtonih, kot sta rumen ali zlat, pa raje izberi rdeče z nekoliko oranžkastim spektrom. Takšni sta tudi barvi lososa in koral.

Ne oziraj se na barvo las ali oči


Če so tvoje oči modre, še ne pomeni, da ti zato pristojijo hladni podtoni. Zato odtenka rdeče šminke ne izbiraj na podlagi oči ali las, temveč se rajši osredotoči na podtone kože.

Pozabiti ne gre niti, da velik delež deklet ne spada ne v toplo in ne v hladno skupino, temveč nevtralno. To pomeni, da jim pristoji široka paleta spektrov. Če si še vedno v dvomih, se drži rdečega odtenka v sredini spektra.

Ne drži se le ene same


Vse od mat šmink do bleščečih rdečil za ustnice. Izbira dandanes je resnično široka, zato ne obtiči le pri eni sami šminki, temveč spodbudi svojo živahno plat in se pozabavaj z ličili. Lahko izbereš tudi tekoče rdečilo za ustnice, ali pa takšnega bleščečega.

Pripravi svoje ustnice


Da se znebiš odmrle kože, ki lahko skazi tvoj videz, uporabi ščetko za čiščenje zob in z njo narahlo podrgni po ustnicah. S tem se boš znebila odmrle kože, zaradi česar bo tudi nanos šminke dosti lažji. Ne pozabi niti na vlaženje.

Začrtaj meje


Uporabi črtalo za ustnice, s katerim boš preprečila, da bi šminka ali gloss zdrsnila s svojega mesta.

Naraven videz se rdeči najbolj poda

V kolikor se odločiš za rdečo šminko, priporočamo, da preostali make up ohraniš kar se da nevtralen. Uporabi le nekaj korektorja in kanček rdečila za lička. Nam je najbolj všeč nasvet, da preprosto z maskaro poudariš oči in naneseš rdečo šminko, pa boš že z minimalnim trudom videti čudovito urejena.

Izberi monkoromatsko

Rdeča lahko povzroči nemalo težav, če je ne kombiniramo pravilno. Včasih tako deluje najbolje, če jo uporabimo tako na licih kot tudi na vekah in ustnicah.  

Preprost modni videz


Rdeča šminka se najbolj poda enostavnemu modnemu videzu. Nikakor ne obleči kakršne koli prefinjene obleke, vsaj kar se tiče dnevnega videza, temveč lahko kar preprosto belo majico in jeans hlače. Tres chic!  

Samozavest serijsko


Rdeča šminka je namenjena samozavestnim ljudem, ki se zavedajo svoje lepote in edinstvenosti. Četudi ne spadaš mednje, boš z rdečo šminko na ustnicah pridobila vsaj kanček samozavesti, zato jo kombiniraj s širokim nasmehom in pokončnim videzom.

Preberi še: Na poroki z rdečo šminko?! Zakaj pa ne!

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Color Rich Matte 101 Candy Silhouette

  • L'Oréal Paris Color Rich Matte 346 Red Perfecto

Povezane teme: rdeča šminka , šminka

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Potovalna toaletna torbica: Ličila, nujna za na pot

Kozmetika za potovanje mora biti speljana na minimum potrebnih stvari, zato je čas, da skupaj spakiramo tvojo toaletno torbico za potovanje. Pa začnim...