Samo-potemnitev: Zadrži zagorelo polt tudi po dopustu

Če tako kot večina deklet tudi ti misliš, da je zagorela polt poleti posebej privlačna in mamljiva poleti, ko se ne ločiš od svojih kratkih krilc in hlač, potem verjamemo, da se kar se da potrudiš, da zagorel videz dosežeš že pred dopustom, po koncu počitnic pa si želiš potemnelo kožo čim dlje zadržati, zato redno obiskuješ solarij.

Si vedela, da obstaja precej lažji, hitrejši in bolj zdrav način, da dosežeš in obdržiš ta privlačni zagoreli videz? Vse, kar potrebuješ, so ustrezni izdelki za samo-potemnitev.

Samo-potemnitev: Zadrži zagorelo polt tudi po dopustu

Sončenje v solariju

Za začetek razbijmo mit – sončenje v solariju ni isto, kot sončenje na soncu. Takšno sončenje se odvija v povsem umetnem okolju, lučke za sončenje pa predstavljajo spekter uravnovešenega ultravijoličnega sevanja, zato obisk solarija ne bi smel postati tvoja vsakodnevna aktivnost.

Po sončenju v solariju, še posebej v začetku, tvoja koža nekaj ur kasneje morda postane rdeča. Če je tako, tega nikakor ne smeš ignorirati. Z rdečico te koža opozarja, da je bila izpostavljena pretirani količini UV sevanja.

Ne le, da je sončenje v solariju drugačno od te aktivnosti v naravi, izpostavljanje kože sevanju luči prispeva tudi k prehitrem staranju kože in povečuje tveganje raka kože in drugih kožnih obolenj.

Solarij posebej odsvetujejo vsem z zelo svetlo poltjo, ki na soncu hitreje pordeči kot potemni, pa tudi nosečnicam in osebam, ki jemljejo antibiotike.

Samo-potemnitev: Zadrži zagorelo polt tudi po dopustu

Preparati za samo-potemnitev

Hitrejši, lažji in bolj zdrav način za lep, bronast ten je pomoč preparatov za samo-potemnitev. Ti ne vplivajo na tvojo kožo, zato bo ta ostala mlada in zdrava, hkrati pa te bo razveseljevala s svojim zagorelim in popolnim tenom, ki si ga želiš.

Izdelki za samo-potemnitev po navadi vsebujejo zaščito pred UV sevanjem, vitamin E, DHA omega 3 mastno kislino in ustrezen odtenek barve za določen tip kože. V prodaji lahko najdeš preparate za potemnitev obraza ali izdelke za oboje, obraz in telo.

Da bi s pomočjo namenskih preparatov dosegla izenačen, lep in zagorel ten, ni dovolj, da ga le naneseš in razmažeš po koži, kot da gre za navadno kremo, pač pa moraš upoštevati naslednjih nekaj korakov (pravil) za uporabo izdelkov za samo-potemnitev:

1. Piling kože

Piling kože ti bo omogočil, da se rešiš nečistoče in odmrlih celic, ki se nalagajo na površinskih plasteh kože. S tem bo tvoja koža postala gladka in pripravljena na samo-potemnitev. Čim bolj pripraviš svojo kožo, toliko lepši in bolj izenačen bo rezultat potemnitve. Izberi nežen in sproščujoč piling, nobene potrebe ni za agresivnimi sredstvi.

Samo-potemnitev: Zadrži zagorelo polt tudi po dopustu

2. Hidrirana koža bolje vpija barvo iz izdelkov za samo-potemnitev

Hidratacija kože je pomembna ravno toliko za njeno zdravje kot za njen videz, hkrati pa nujna za dobro vpijanje izdelkov za samo-porjavitev. Predlagamo ti, da pred samim nanašanjem izdelka za samo-porjavitev kožo dobro navlažiš s kremo ali gelom za telo. Zahvaljujoč izdelkom za hidratacijo bo tvoja koža mehkejša, bolj gladka in pripravljena na barvo, ki jo boš nanesla. Posebej pazi, da dobro navlažiš komolce, členke, kolena in pete, saj so to najbolj suhi predeli telesa.

3. Kdaj nanesti izdelek za samo-potemnitev

Najbolje bi bilo, da ga naneseš pred spanjem, pred samim odhodom v posteljo. Tako boš zagotovila obstojnost in izenačenost učinka.

4. Izberi pravi ton kreme za samo-potemnitev

Če zgrešiš pri izbiri barvnega tona kreme, bo vsa ostala priprava padla v vodo. Zato je nujno, da izbereš pravi tip in odtenek kreme. Predlagamo ti, da v primeru, da še nisi uporabljala tovrstnih izdelkov, najprej začneš z nežnejšo barvo za samo-potemnitev. Tako jo boš lažje vtrla v kožo v pravih količinah, kasneje, ko osvojiš postopek, pa lahko preideš tudi na temnejše nianse.

Samo-potemnitev: Zadrži zagorelo polt tudi po dopustu

Kako nanašamo izdelek za samo-potemnitev

Da bi se izognila mučenju, ki ga predstavlja spiranje oranžne barve z rok, predlagamo uporabo rokavic. Za čim bolj izenačen nanos moraš biti potrpežljiva. Začni z nogami in uporabljaj izključno lahne krožne gibe, nikar ravnih, da linije ne bi ostale vidne.

Kar se tiče nanašanja izdelkov za samo-potemnitev na obraz, veljajo ista pravila, samo še bolj pozorna moraš biti, da ga dobro vtreš tudi v rob las, obrvi, za ušesa in na dekolte, da ne bi bila opazna neželena razlika polti.

Kako ohraniti zagorelost

Umivaj se z mlačno vodo, da bi bila tvoja barva čim dlje obstojna, in ne pozabi na vlažilne kreme. Te imajo ponovno pomembno vlogo. Bolj ko bo tvoja koža po nanosu izdelka za samo-potemnitev hidrirana, manj je možnosti, da bi se oluščila oziroma da bi hitro odmrl njen zgornji sloj. Tako se bo barva na tvojem telesu zadržala dlje.

Priporočilo - preizkusi Vichy Idéal Soleil vlažilno mleko za samo-potemnitev

Sedaj, ko poznaš boljši in preprostejši način za doseganje zagorelega bronastega tena, ki kar traja, ti predlagamo, da preizkusiš Vichy Idéal Soleil vlažilno mleko za samo-potemnitev, ki ti bo poleg naravne nege za samo-potemnitev zagotovilo tudi osemurno hidratacijo.

Samo-potemnitev: Zadrži zagorelo polt tudi po dopustu

Kakšne so tvoje izkušnje z izdelki za samo-potemnitev? Sporoči nam v komentarjih!

Preberi še: Top 6 lahkih tekočih pudrov za poletni čas

Za ta videz priporočamo

  • Vichy Idéal Soleil

    Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, poletje, Vichy, pravilna nega, izdelki za samo-potemnitev

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ekološki kozmetični izdelki: kakšne so njihove prednosti?

Danes se vse več ljudi zavzema za zdrav način življenja in razvijanje čim boljših življenjskih navad. Prav tako kot je vse bolj zastopana organska hra...