Sedem korakov za pravilno nanašanje tekočega pudra

Če se želiš rešiti ali vsaj ublažiti vidne nepravilnosti na koži, kot so rdečica in temni podočnjaki, ne bo dovolj, če čeznje zgolj razmažeš tekoči puder. Zelo pomembno je, da misliš na naslednje korake:

Korak 1: Ne zaobidi baze za obraz

Primer ali baza je obvezen del ličilnega obreda, še posebej pri tistih z mastno, suho in mešano kožo. Baza za obraz ti pomaga, da tvoj izbrani tekoči puder ostane obstojen dlje časa, pri tem pa je tudi lepši na pogled. Ustvarja namreč pregrado med kožo in ličili, zapolnjuje pore, brazgotine zaradi aken in drobne gube, površina obraza pa je po nanosu baze gladka, z lepo, maksimalno naravno poltjo.

Uporabljaj bazo, ki ustreza tvoji koži

Če je tvoja koža mastna, uporabi bazo, ki intenzivno matira, vpije odvečno maščobo in lesket z obraza ter mu podarja zdrav matiran sijaj. V primeru, da imaš suho ali mešano kožo, raje uporabljaj nežnejše vlažilne podlage, ki zamaskirajo suhe dele obraza, olajšajo nanašanje pudra in preprečujejo nastajanje lusk. Glicerin ter vitamina E in B so posebej priporočljive sestavine vlažilnih baz.

Sedem korakov za pravilno nanašanje tekočega pudra

Deli obraza, ki absolutno potrebujejo primer ali bazo

Posebno pozornost usmeri na tiste dele obraza, s katerih se ličila najhitreje zbrišejo ali so pore ne njih najbolj vidne. Pri mastni koži so najpomembnejše točke okoli nosu, pod očmi in na čelu.

Bonus nasvet

Če imaš mastno kožo, pri sebi pa nimaš baze, puder v prahu nanesi pred tekočim pudrom. Tako boš ublažila maščobno svetenje in pripravila kožo na ličila, ki bodo zato tudi dlje obstojna.

Korak 2:  Izberi pravi odtenek korektorja pred pudrom

Za prekrivanje temnih kolutov pod očmi nikar ne izberi odtenka, ki je enak tvoji polti – najboljša izbira so namreč za odtenek svetlejši korektorji. Za prekrivanje mozoljev in drugih nepopolnosti pa je korektor, ki se povsem ujema s tvojim tenom, vsekakor prava pot. Šele po pravem korektorju je na vrsti ustrezni puder, s čimer se boš osvobodila bojazni pred madeži na obrazu.

Korak 3: Nanašanje tekočega pudra

Če tekoči puder nanašaš s prsti, ga majhno količino prelij v dlan in zajemaj z vrhom kazalca, nikar ga ne nanašaj neposredno iz embalaže. Dvakrat ga s prstom nanesi na čelo in lička, enkrat pa na nos in brado. Tako bo tvoja polt lepo izenačena.

Korak 4: Izenači barvo pudra na obrazu in vratu

S prsti izenači prehode med vratom in obrazom. Če tekoči puder nanašaš z ličilno gobico, poskrbi, da je ustrezno navlažena, da boš lahko nanesla optimalno količino izdelka, zatem pa ne pozabi na temeljito zabrisovanje oz. blendiranje.

Sedem korakov za pravilno nanašanje tekočega pudra

Korak 5: Ne pozabi na predel proti ušesom in ob lasišču!

Predel vratu ni edini, na katerega pogosto pozabimo, enako se večkrat zgodi tudi z linijo ob lasišču in predelom okoli ušes. Na ta način je obraz videti kot pokrit z masko. Gostejši čopič za ličenje je kot nalašč za izenačevanje teh predelov, enako uporabna pa je tudi ličilna gobica.

Korak 6: Nanesla si pretirano količino, kaj sedaj?

Če preceniš, da si se v količini nekoliko prenaglila, na nos in pod oči prisloni robček ali vatko, ki bo popivnala višek tekočega pudra. Ta korak je posebej pomemben pred nanosom pudra v prahu ali kamnu, rdečila, senčila za veke in ostalih izdelkov, ki bi se prek prevelike količine tekočega pudra kaj lahko začeli topiti ali razmazovati.

Korak 7: Bodi kreativna!

Ko je tvoj obraz matiran in rešen nepravilnosti, je na vrsti konturiranje obraza. Uporabiš lahko set za konturiranje (bronzer, korektor, osvetljevalec), ali pa temnejšo ter svetlejšo nianso korektorja. Preizkusi oba načina in izberi tistega, ki najbolj ustreza tebi.

V komentarjih nam sporoči, katere od teh korakov si do sedaj morda zanemarjala.

Preberi še: Praznični stili ličenja, ki to sezono navdihujejo

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris Infaillible Matte

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Affinitone Rose Beige

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris True Match

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Hemp Radiant Perfecting Primer

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Teint Idole Ultra Wear

  Takojšnje naročilo
 • YSL Touche Eclat Le Teint

  Takojšnje naročilo
 • Urban Decay Stay Naked Weightless Liquid Foundation

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , senčenje obraza , tekoči puder , puder, konturiranje, trend , Yves Saint Laurent, True Match, Maybelline New York , NYX Professional Makeup, YSL, Urban Decay, Lancôme, hialuronsko kislino, Loreal Paris, NYX

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Preizkusili smo maskaro Lancôme Lash Idôle: to so naši vtisi

Dolgo pričakovana maskara Idôle znamke Lancôme je naposled prispela in ponudila se nam je priložnost, da jo preizkusimo...