Senčenje in osvetljevanje oči glede na njihovo obliko

Da bi čim bolje senčili in osvetljevali oči, morate poznati njihovo obliko. Ko določite obliko vaših oči, boste lažje ustvarili željen videz.

Oči obrnjene navzgor


Zunanji del veke prekrijte s temnejšim senčilom. Na sredino pa nanesite malo svetlejših odtenkov. Ravno tako nanesite senčilo tudi na spodnji del očesa tik ob trepalnicah, da bi dodatno povečali svoje oči.

Oči obrnjene navzdol


Nanesite črno črtalo na zgornjo veko  tik ob trepalnicah. Nato ga zabrišite z malo manj dramatičnim odtenkom. Kakšen učinek boste dosegle s takšnim make-upom? Lifting, ne! 

Okrogle oči

Če ste lastnica okroglih oči, je sredina veke popolna za temnejše odtenke. V kote oči nanesite svetlejše odtenke, da bi zožale oči.

Mandljaste oči


Lepotice mandljasatih oči so prave srečnice, ker naj bi ta oblika oči bila najbolj zaželjena. Naj tako ostane tudi po nanašanju senčil. Za takšne oči je popolno senčenje in osvetljevanje, uporabljate pa lahko tako svetlejše kot temnejše odtenke. Pazite na zabrisovanje, da bi dosegli karseda naraven videz.

Majhne oči

Za manjše oči uporabite nežne odtenke, saj bodo le-ti vaše oči vizualno povečali.

Velike oči


Glede na majhne oči pa imate pri velikih več možnosti za kreativnost, zato se lahko malce sprostite. Odtenki med svetlimi in temnimi so za vas prava izbira. Zato se morate izogibati svetlješih odtenkov, ki vizualno povečajo oči.

Preberi še: Oblike oči in senčila

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Palette Nude

  • Maybelline New York The 24karat Nudes Palette

  • Maybelline New York The Blushed Nudes Palette

Povezane teme: oči , konturiranje

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Top 7 popolnih izdelkov za poletje iz Maybelline New York

Da bi razbila vrelo poletno monotonost, ti predlagamo, da eksperimentiraš z ličili, najboljši način za to pa so nakupi in preizkušanje novih izdelkov!...