Senčila za oči od A do S

Noben izdelek za ličenje vam ne omogoča tako hitre in izrazite spremembe videza kot senčila za oči. Malce barve, čopič in veka namesto platna – zveni enostavno, kajne? In tudi bo enostavno, toda šele ko dobro spoznate pravila te prefinjene in skrivnostne igre senčil!

Če naivno mislite, da je uspeh mogoč brez predhodne teoretične priprave, vas moramo razočarati. Ne pravijo zaman, da je znanje zlato, zato osvojite spodnje lekcije in postanite mojstrica senčenja!

Barva oči določa barvo senčila

En napačen korak, barva ali odtenek lahko povzroči, da namesto obraza z naslovnice dobite obraz iz rubrike “makeup spodrsljaj dneva”. Poskrbite za popoln videz in uživajte v enem izmed najzabavnejših in najustvarjalnejših korakov pri ličenju.

Temnookim damam pristajajo skoraj vsi toni. Zlata, bronasta in zelena so vedno dobra izbira, vijolična pa je zadetek v polno. Rjave oči so ustvarjene za smaragdno zeleno, barvo šampanjca, zemeljske, kavne in čokoladne tone, pa tudi barvo sliv. Modre oči poudarite z bronastimi in bisernatimi odtenki, barvo breskve in oranžno, svetlomodre pa s pastelno roza in srebrno. Zelene oči so privilegij same po sebi, zato jim bo več kot zadostoval nežen dotik vijolične barve ali barve sivke.

Oblika oči določa slog

Majhne oči – izogibajte se temnim senčilom in kombinacijam z več barvami, da pogleda na zaprete še bolj. Uporabljajte svetle in kar najbolj naravne odtenke.

Velike oči – za razliko od majhnih oči so temna senčila vsekakor primerna za to obliko oči. Uporabljajte mat odtenke in se izogibajte bisernatim in svetlikajočim.

Okrogle oči – temne odtenke nanesite v vogal očesa, k senčnici, pri tem pa pazite, da ne prečkate konca obrvi. Oči bodo na ta način delovale bolj podolgovate.

Blizu postavljene oči – razdaljo na videz povečajte tako, da uporabite svetlo senčilo od notranjega vogala očesa vse do sredine veke, od sredine k senčnici pa nanesite temnejše senčilo.

Široko razmaknjene oči – razdaljo zmanjšajte z obratnim postopkom – temnejši odtenek v notranji kot veke, svetlejši v zunanji.

Vsaka vrsta senčila ima svoj namen

Kremna senčila so najboljša, ko želite na veke nanesti samo eno barvo. Tista v obliki gela so odlična zamenjava za črtalo, senčila v prahu pa so popolna za blendiranje različnih barv, ustvarjanje prehodov in doseganje učinka ombre. Bisernata senčila ali senčila frosted, ki vsebujejo obilico svetlečih odtenkov, najbolje pristajajo mlajšim ženskam. Na zreli koži običajno samo poudarjajo gube. Po drugi strani pa so lesketajoča senčila shimmer dobra rešitev za zrelo kožo, saj je njihov sijaj mnogo diskretnejši in ne poudarja gub. Mat senčila se ne bleščijo in dosežejo naravnejši videz obraza. Odlično definirajo oko, uporabite pa jih lahko tudi kot podlago za druga senčila. Če želite dramatičen videz, uporabite senčila s kovinskim sijajem (metalik).

Naučite se uporabljati paleto

Ne glede na razlike med paletami lahko najsvetlejšo barvo običajno uporabite kot osnovo – od trepalnic do obrvi, naslednjo najsvetlejšo pa nanesete na veko. Srednje temno senčilo uporabite za konturiranje in predel med obrvjo in veko, najtemnejšo pa nanesite tik ob zgornji vrsti trepalnic.

Ne pozabite na ustrezne čopiče!

Čeprav lahko senčila v glavnem nanesete s prstom, pa bo pravilna uporaba čopičev pripomogla k zares popolnemu videzu.

Klasični čopič se uporablja za nanašanje barve na celotno veko.

Oglat je idealen za risanje črt in z njim boste najlažje ustvarili videz cat eye.

Mehki, puhasti čopiči so najboljši za blendiranje.

Čopiči s kratkimi ščetinami so popolni za nanašanje pigmentiranih senčil.

Naravni čopiči se uporabljajo predvsem za nanašanje senčil v prahu, sintetični pa za kremasta senčila in primer za oči.

POMEMBNO!

 ne pozabite, da so čopiči leglo bakterij. Če senčila uporabljate vsak dan, čopiče operite vsaj enkrat tedensko! Poleg zdravstvenih razlogov je prednost tudi v tem, da bo barva, ki jo nanesete s čistim čopičem, mnogo intenzivnejša.

* Blendiranje – tehnika, ki ustvarja razliko med slabo, dobro in brezhibno naličenim obrazom. Bodite ustvarjalni, nevtralizirajte ostre črte in ustvarite domiselne prehode med barvami.

* Primer je obvezen, če želite doseči obstojnost in močno pigmentiranost senčil. Še posebej je uporaben poleti, ker preprečuje, da bi s prvimi sledmi vročine senčilo izginilo z veke.

* Zaporedje nanašanja ličil: najprej oči, nato pa vse ostalo! Po primerju, pudru in korektorju ličenje začnite z nanašanjem senčila; če slučajno nanesete preveliko količino, višek izdelka enostavno odstranite z bombažno palčko za ušesa.

Preberi še: Mat tekoče rdečilo za ustnice v vlogi črtala za oči

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Lemonade Craze Eyeshadow Palette

  • L'oreal Paris La Petite Palette

  • L'oreal Paris Cherry My Cheri Eyeshadow Palette

Povezane teme: senčila za oči , oči , šminka, trend , moda

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Prihajajoči trend ličenja: Neusklajena senčila za veke

Uporniški, mladostni in kreativni duh se izraža tudi z izbiro specifičnih dodatkov, s spreminjanjem frizur in barv las, pa tudi s pomočjo ličil...