Senčila za veke od A do Ž

Nobeno drugo ličilo ti ne omogoča tako hitre in drastične spremembe videza kot prav senčilo za veke. Malo barve, čopič in veke kot platno – zveni preprosto, kajne? In tudi je, ko enkrat dobro spoznaš pravila te prefinjene in skrivnostne igre senc!

Če naivno verjameš, da bo uspeh prišel povsem brez predhodne teoretske priprave, ti moramo priznati, da se motiš. Usvoji naslednjih par lekcij in si s ponosom nadeni naziv »doktorice senčil«.

Barva oči določa barvo senčil

Temnookim dekletom pristajajo skoraj vsi toni. Zlata, bronasta in zelena so vselej dobra izbira, pa tudi vijolična barva je zadetek v polno.

Rjave oči so kot narejene za smaragdno zeleno, šampanjec, zemeljske, kavne in čokoladne tone ter barvo slive.

Modrim očem pristajajo bronasta in biserna senčila, barva breskve in oranžna, svetlomodrim očem pa pastelno rožnata in srebrna.

Zelene oči so same po sebi privilegij, zato je že nežen pridih vijolične barve ali sivkinih tonov zanje več kot dovolj.

Paleta senčil, ki pristajajo vsem: Lancome x Chiarra Feragni Fashion Flirty

Cilj olepšave oči je, da ne glede na njihovo barvo postanejo opaznejše in nepozabne. Prav to ti zagotavlja večnamenska paleta Fashion Flirty, sestavljena iz 8 različnih odtenkov senčil, ki ustrezajo vsaki barvi oči in obrazu dodajo dobro mero luksuza. Poleg senčil v tej paleti lahko najdeš tudi podlago zanje, 2 osvetljevalca, univerzalni bronzer in rdečilo.

Oblika oči določa stil

Majhne oči – Izogibaj se temnim senčilom in večbarvnim kombinacijam, da ne bi pogleda še bolj priprla. Uporabljaj svetle in čim bolj naravne odtenke.

Velike oči – Za razliko od drobnih, velike oči še kako prenesejo temna senčila. Uporabljaj matirana in se izogibaj svetlikajočim ter bisernim.

Okrogle oči – Temne nianse nanesi v kotičke oči in od tam proti sencem, pri tem pa pazi, da ne preideš skrajne točke obrvi. Tvoje oči bodo tako videti podaljšane.

Blizu postavljene oči – Razmik med očmi lahko vizualno povečaš tako, da svetlo senčilo naneseš v notranje kotičke oči in od tam vse do sredine vek, nato pa od sredine vek proti sencem uporabiš temnejše senčilo.

Razmaknjene oči – Razdaljo med očmi lahko zmanjšaš z obratnim postopkom – temnejša barva v notranje kotičke, svetlejša na zunanji del vek.

Vsaka vrsta senčil služi svojemu namenu

Kremasta se najbolje obnesejo v situacijah, ko veke želiš okrasiti z eno samo barvo. Takšna v gelu so odlično nadomestilo za črtalo, senčila v prahu pa kot nalašč za mešanje različnih barv, ustvarjanje prehodov in ombre učinka.

Bisernata ali »frosted« senčila, ki vsebujejo mnogo bleščic in okraskov, najlepše pristajajo mladim ženskam. Na zreli koži lahko le še dodatno poudarijo gube. Po drugi strani pa so žametna, »shimmer« senčila za zrelo kožo dobra rešitev, saj vsebujejo diskreten sijaj in ne izpostavljajo gub.

Mat senčila nimajo sijaja in obrazu dajejo naraven videz. Odlično definirajo oči, uporabljaš pa jih lahko tud kot podlago za druga senčila. Če si želiš doseči dramatičen stil, uporabi kovinska senčila.

Nauči se rokovati s paleto

Čeprav se palete senčil med seboj razlikujejo, se najsvetlejši odtenek v glavnem uporablja kot osnovo – od trepalnic do obrvi. Za odtenek temnejša, vendar še vedno svetla niansa je namenjena za področje cele veke. Srednje temno senčilo uporabi za konturiranje in predel med obrvmi ter vekami, najtemnejšo barvo pa nanesi tik ob zgornje trepalnice.

Ne zmanjšuj pomena čopičev!

Senčila sicer lahko nanašaš tudi s prstom, vendar bo le s pravo uporabo čopičev tvoj videz naravnost popoln:

Klasičen čopič je namenjen barvanju celih vek.

Oglati je idealen za zarisovanje linij in kot nalašč za mačkasti oz. »cat eye« stil.

Mehki, cofasti čopiči so najboljši za zabrisovanje in blendiranje.

Čopič s kratkimi dlačicami je pravi za nanašanje pigmentiranih senčil.

Naravne čopiče v glavnem uporabljamo za nanašanje senčil v prahu, sintetične pa za kremna senčila ter podlago za veke.

Pomembno!

Ne pozabi, da so čopiči lahko pravo leglo bakterij. Če senčila uporabljaš vsakodnevno, jih zato očisti vsaj enkrat tedensko! Glavni so seveda zdravstveni razlogi, vendar ne gre pozabiti niti na to, da so barve, nanesene s čistim čopičem, lahko bistveno intenzivnejše.

*Blendiranje, zabrisovanje – tehnika, ki razlikuje slabo ličenje od brezhibnega. Bodi kreativna, nevtraliziraj ostre linije in ustvarjaj barvne prehode, polne domišljije.

 *Podlaga ali primer je obvezna za obstojnost in barvitost senčil. Posebej uporabna je poleti, saj preprečuje, da bi v vročini senčila zdrsela z vek.

Senčila za veke od A do Ž

* Vrstni red ličenja: Najprej oči, zatem vse ostalo! Po podlagi, pudru in korektorju naj se tvoje ličenje začne prav z nanašanjem senčil. Če zaideš v pretiravanje s količino, višek izdelka preprosto odstrani z vatirano palčko z ušesa ali vatko in micelarno vodo.

Preberi še: Lepotna rutina Lily Collins, navdahnjena z nanizanko Emily v Parizu

Za ta videz priporočamo

 • NYX Professional Makeup Ultimate Utopia Shadow Palette

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Eye Go Wild Eyeshadow

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Ultimate Edit Mini Utopia

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Ultimate Utopia

  Takojšnje naročilo
 • Urban Decay Stoned Vibes Eyeshadow Palette Stoned Vibes

  Takojšnje naročilo
 • YSL Eye Palette Collector Fall Look

 • Giorgio Armani Eyes To Kill Quattro

 • Lancome x Chiara Ferragni all-in-one Fashion Flirty Palette.

Povezane teme: senčila za oči , oči , šminka, trend , moda, Prekopiraj videz, Yves Saint Laurent, Lancome, čopiči za ličenje, Maybelline New York , L'Oréal Paris, NYX Professional Makeup, YSL, Lancôme, NYX

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Odkrij popolno maskaro za tvoje trepalnice

Maskara je prav zares najboljša (kozmetična) prijateljica večine žensk. Tudi če se bolj poredko ličiš, imaš v toaletni torbici zagotovo vsaj eno maska...