Šest nasvetov za ličenje rjavih oči

Rjava barva oči nastane, ko se vse primarne barve zlijejo v eno. Če imaš tudi ti rjave oči, je tu nekaj nasvetov, ki ti bodo pomagali, da jih poudariš na pravi način!

1. Če želiš, da pridejo tvoje oči do izraza, jih poudari s senčilom v modrem odtenku.

 Vendar senčilo nanesi samo na zgornjo veko, saj boš sicer videti preveč vpadljivo, poudarjajo vizažisti.

Šest nasvetov za ličenje rjavih oči

2. Svetlo rjave oči bo bolj poudarila vijoličasta maskara.

Poleg tovrstne maskare rjavim očem popolno pristajajo tudi vijoličasta senčila, ki poudarijo njihovo naravno lepoto. Za dnevno različico najprej nanesi svetlo vijoličasto senčko, nato pa temno rožnato, ki bo ublažila električnost prve barve. Za večerni in bolj dramatičen videz pa lahko preskusiš priljubljene »zadimljene oči« v umirjenih vijoličastih odtenkih.

3. Rjavim očem dobro pristajajo tudi zeleni odtenki senčil, od nežnih do olivno zelenih tonov.

Svetlejši odtenki so idealni za vsakodnevni make up, s pomočjo temnejših pa lahko ustvariš bolj dramatičen videz, zlasti še, če jih poudariš z rjavim črtalom za oči. Zelene senčke s primesmi zlatih tonov popolno pristajajo dekletom s temnejšo poltjo.

Šest nasvetov za ličenje rjavih oči

4. Če želiš, da bi bile tvoje oči bile videti večje, na zunanje linije vek nanesi senčilo v bakrenih ali zlatih odtenkih.

Za nočni look preizkusi svetlikajoče odtenke, medtem ko so mat različice boljša izbira za dnevne izdaje. Oči boš vizualno povečala, če na zgornjo veko naneseš metalik senčko, spodnjo pa poudariš z belim črtalom.

5. Za seksi večerni look preskusi tole: zgornjo veko poudari z debelo linijo črtala, nato pa nanesi rjavo senčko.

Zunanje linije poudari s temno rjavo ali črno senčko. Na spodnjo veko nanesi svinčnik in ga rahlo zabriši, nato pa oči osenči. Na koncu jih še dodatno poudari s črno maskaro.

Šest nasvetov za ličenje rjavih oči

6. Če so ti všeč bolj veseli odtenki, lahko oči na podoben način poudariš tudi s priljubljenim sivimi, zelenimi ali vijoličnimi odtenki, ki rjavim očem še posebej dobro pristajajo.

Najpomembneje pa je, da se držiš osnovnega pravila, da se svetlejši odtenki nanašajo na notranji del veke, temnejši pa proti zunanjemu.

Priberi tudi o: Make-up za hladnejše vreme

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline Rock Nudes

  • La Palette Nude L'Oreal Paris

Povezane teme: make up , senčila za oči , oči

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Trend alert: Preizkusili smo maskaro, o kateri odzvanja po Tik Toku

Razkrivamo, zakaj je maskara Maybelline New York Lash Sensational Sky High postala najbolj osvajalna maskara na Tik Toku...