Šest točk, za katere gotovo ne veste, da je treba nanje nanesti korektor

Korektor je eden izmed tistih kozmetičnih izdelkov, ki ima po pravici oznako must have. Brez njega enostavno ne morete začeti ličenja, ne glede na to, ali gre za dnevno, večerno ali svečano ličenje.

Če malo bolje pomislite, je korektor pravzaprav vaš najboljši prijatelj v lepotnem svetu – pokrije vse vaše pomanjkljivosti, prikrije sledi utrujenosti, mačka, večernih zabav in neprespanih noči. Poleg tega je zelo diskreten in zvest, saj tudi takrat, ko vas „izda“ lastna koža, korektor ne bo dovolil, da vaša okolica to zazna.

Mnogo več kot sredstvo za prikrivanje

Ali po korektorju posežete le, kadar morate nujno prikriti podočnjake ali rdečico na koži? Če je odgovor pritrdilen, imamo za vas novico – uporaben je še za marsikaj drugega! Odkrijte njegov polni potencial, ga pametno uporabljajte in postal bo mnogo več od običajnega kozmetičnega izdelka.

1.     Nad in pod obrvjo

Nanesite tanko črto korektorja nad in pod obrvjo ter jo zabrišite, da bolj poudarite obrvi in dodatno “odprete” pogled. Ta metoda je še posebej uporabna, ko želite preoblikovati obrvi, bolje definirati njihov lok ali nekoliko spremeniti standardne “okvire” svojega obraza.

2.     Notranji vogal očesa in pod očesom

Temne, vijoličaste in modre kolobarje pod očmi bo korektor odpravil en, dva, tri, če pa ga nanesete v vogale oči, boste dosegli bolj svež in spočit videz. Pravi način, da očem povrnete živahnost, še posebej, ko vaše razpoloženje ni najboljše.

3.     Pri vrhu in korenu nosu

Če ga nanesete po sredini nosu in “pregradi” med očmi, bo osrednji del vašega obraza dobil še kako potrebno svetlobo. Prav tako lahko s korektorjem vizualno zožite nos, če je potrebno.

4.     Okoli nosnic

Ta predel je pogosto prekrit z rdečico in popokanimi kapilarami, zato bo posvetljevanje v veliki meri pripomoglo k temu, da izenačite polt in poskrbite za njen brezhiben videz.

5.     Kotički ustnic

Trik je posebej primeren za ženske, katerih koža izgublja napetost in jim ustnice blago “padajo”. Naj nam bo še tako težko priznati, je ta proces neizogiben in se začne, ko pridemo v določena leta. Zato nanesite korektor na zunanje kotičke ustnic – to jih bo dvignilo in polepšalo vaš nasmeh. Ko boste videli učinek, se nam boste želeli zahvaliti. Ni za kaj, pa še kdaj!

6.     Po sredini brade

Nanesite korektor točno po sredini brade in ga zabrišite. Ne le da bo vaš obraz obsijan, temveč bo tudi nadaljevanje ličenja kot pesem! Korektor na sredini brade bo popolno poudaril vaše rdečilo za ustnice, ne glede na barvo, ustnice pa bodo enostavno zasijale.

Preberi še: Zaščita pred soncem: ne prezrite občutljivih predelov, kot je koža okrog oči!

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Fit Me Concealer

  • Maybelline New York Age Rewind

  • NYX Professional Makeup Dark Circle Concealer

Povezane teme: make up , oči , šminka, trend , dnevni make up , korektor

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Praznični stili ličenja, ki to sezono navdihujejo

Znane osebnosti so pravi vir navdiha ob koncu tega nenavadnega in izzivov polnega leta, ki bo kmalu ostalo za nami...