Sezona čestitanja in poljubov: dolgotrajna šminka za ustnice je rešitev

Prazniki prihajajo! Z njimi pa tudi nemalo stresa – kaj podariti, kam iti, kaj obleči … Zato bomo skupaj rešili vsaj eno, na videz nepomembno, a pravzaprav bistveno make up novoletno vprašanje: kako doseči, da šminka na tvojih ustnicah ostane obstojna cel večer in prenese vse te silne praznične poljube?

Sezona čestitanja in poljubov: dolgotrajna šminka za ustnice je rešitev

Z nekaj priprave in ob upoštevanju par uporabnih nasvetov bo tvoja šminka za ustnice faktor, o katerem ti to noč ne bo treba razmišljati. Vseeno, ali si izbrala rdečo, nude, bordo šminko, ali pa si se opogumila in posegla po črni, zagotovo si želiš:

a) da šminka ostane na svojem mestu

b) da barva dolgo traja

Ok. Pred tabo je 10 korakov za popolno obstojnost šminke:

1. Predvsem - piling

Ta del najpogosteje preskočimo, vse dokler nas nanj ne spomnijo razpokane ustnice. Čas je, da se tega postopka spomniš prej in prestrežeš barvne luske na ustnicah. Torej, piling! Predlagamo, da ga narediš dan prej, da ne bi nadražila kože okrog ustnic. V drogerijah boš zlahka našla učinkovite izdelke, pomembno je le, da izbereš čim drobnejše delce oz. piling s fino teksturo. Lahko pa ga izdelaš tudi doma. Mi imamo najraje preprosto mešanico grenivka-sladkor-med piling. Namesto grenivke lahko uporabiš tudi limono, za nego pa je vselej dobra izbira tudi kanček kokosovega olja. Sestavine zmešaj, zatem jih dve do tri minute nežno vtiraj v ustnice in piling je končan.

2. Nega ustnic – nahrani jih

Sedaj je pravi čas za dober, kremast balzam za ustnice. Princip je isti kot pri kremi za obraz: hladnejši čas narekuje bolj mastne strukture (ki hranijo in ščitijo), medtem ko so vlažilne formule rezervirane za toplejše dni. Napete ustnice so vselej odlična podlaga za šminko, pri tem pa je ključna dobra nega.

Sezona čestitanja in poljubov dolgotrajna šminka za ustnice je rešitev

3. Primer za ustnice, o ja

Ravno prazniki so pravi čas, da preizkusiš tisto, čemur si se doslej izogibala. Primer ali baza za ustnice ima dvojno funkcijo: nego in podlago. Obe sta na tvoji strani in skrbita za obstojnost in lep videz šminke na tvojih ustnicah.

4.Obstojna šminka za ustnice

Jasno je, da v želji, da bi lepota trajala čim dlje, izbereš obstojno šminko. Največkrat so to matirane šminke. Če jim želiš dodati iskrico, s seboj vzemi še glossy sijaj za ustnice. Zaradi dolgotrajnega učinka nekatere formule rade ustnice izsušijo, zato jih je treba občasno osvežiti z nanosom balzama. Če se vendarle odločiš za klasično šminko, je pomembno, da slediš tem 10-im korakom oz. nasvetom.

Nekateri umetniki ličenja menijo, da je intenzivna barva zagotovilo večje obstojnosti šminke, zato je v tem primeru izbira rdeče ali temnordeče šminke dobrodošla. Hkrati pa sta to tudi praznični barvi, kajne? Če si želiš nečesa bolj pridušenega, ti predlagamo šminko v barvi mesa, ki se bo odlično vključila v tvoj videz in ti dala možnost, da poudariš druga ličila.

Sezona čestitanja in poljubov dolgotrajna šminka za ustnice je rešitev

5. Barvica za ustnice

Obstajata dve možnosti barvice za ustnice, s skupnim ciljem, da šminko zadržita v okvirih ustnic. Ena imitira barvo šminke in jo nanašamo na rob ustnic ter zabrišemo s šminko. Druga možnost je barvica za ustnice v kožni barvi, ki jo začrtamo ob zunanjem robu ustnic in jih tako uokvirimo od zunaj. Strokovnjaki pravijo, da slednja možnost še bolje preprečuje razlivanje šminke.

6. Tapkanje

Ko nanašaš šminko, jo na površino ustnic najprej vtapkaj s prsti. Tako bodo ustnice bolje vpile barvo in ustvarila se bo baza za šminko.

7. Čopič v roke

Če si želiš (in vemo, da si) preciznega nanašanj šminke, ne preskoči tega koraka! Čopič za šminko uporabljaj vsaj tedaj, ko nanašaš prvo plast, ostale pa lahko naneseš neposredno na ustnice.

8. Poljub

Ta stari dobri nasvet vsekakor služi svojemu nameni, verjetno pa ga tudi že sama izvajaš: naneseš šminko in poljubiš robček. Šminka tako postane izenačena in stabilna. Ta poteza je posebej koristna, če si namesto dolgotrajne izbrala klasično šminko za ustnice.

Sezona čestitanja in poljubov dolgotrajna šminka za ustnice je rešitev

9. Ne varčuj z barvami in plastmi

Zveni povsem logično – za trajnejšo šminko nanesi več barve, in to v več slojih. Prvega vtapkaj s prsti, drugega nanesi s čopičem, za njem pa dodaj še katerega, če je potrebno. Seveda pretiravanje ni dobro. Po vsakem sloju se spomni nasveta št. 8 – pred poljubom u ljudmi poljubi papirnati robček. 😊

10.  Puder v prahu za zaključek

Na koncu je na vrsti pričvrstitev! Na velik čopič nanesi puder v prahu in povsem nežno preidi preko ustnic. Če si uporabila barvno šminko, lahko dodaš tudi rdečilo. Poiščeš lahko tudi profesionalne izdelke za fiksacijo, ki bodo tvoja ličila zadržali na mestu.

Preberi še: Zbogom, suhe in razpokane ustnice

Za ta videz priporočamo

  • YSL Rouge Tatouage Couture

  • Lancôme Matte Shaker Lipstick

  • Giorgio Armani Lip Magnet Liquid Lipstick

  • YSL Rouge Pur Couture The Slim Matte Lipstick

Povezane teme: make up , rdečilo za ustnice , bleščilo za ustnice , ustnice, nude , Zimski make up, sijaj za ustnice, primer

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

To so naši favoriti za kreiranje nude stila ličenja

Ličenje začni s pudrom Maybelline New York Fit Me z izboljšano formulo, v prodaji dostopnim v 6 različnih odtenkih, ki se prilagodijo prav vsaki polti...