Si plavolaska, rjavolaska, rdečelaska ali črnolaska? Naši strokovnjaki za make up ti priporočajo idealen način ličenja (1. del)

PLAVOLASKE

Naravne plavolaske, tiste s povsem svetlo poltjo in svetlih oči, ne bi smele uporabljati nobenih pretirano močnih in agresivnih barv, ker bodo na njih delovale nenaravno. Tako naj se na primer namesto za črno odločijo za rjavo maskaro. Plavolaske najpogosteje delajo napake pri barvanju obrvi, zato so njihove obrvi hitro videti, kot bi bile narisane s flomastrom. To je seveda lahko prav zanimiva rešitev k povsem pobeljenim blond lasem, ko na obrazu dominirajo obrvi. V nasprotnem primeru pa bodo temne obrvi videti kot vpadljiva napaka pri ličenju.

Glavne smernice so: pastelne barve, prosojnost in nobenih intenzivnih barv.

Če se odločiš za nekoliko atraktivnejši make up, je bolje poudariti samo eno stvar: ustnice ali oči. Če so to ustnice in močna šminka, ta naj ne bo zelo temna. Če se odločiš za poudarjene, na primer zadimljene oči, naj bodo te raje v toplih tonih.

Plavolaske svetle polti naj se izogibajo pretiranega temnenja kože, da ne bodo pomotoma dosegle učinka "fotografskega negativa", ki na njih deluje še posebej umetno.

Rdeča šminka da – vendar v toplejših, bolj sončnih odtenkih.

 

ČRNOLASKE

Izrazite črnolaske navadno nimajo naravno svetle polti. Če je tvoja koža naravno svetla, želiš pa kot oglje črne pobarvane lase, bo morda boljša rešitev, če izbereš nekaj toplejši odtenek rjave.

Naravnim črnolaskam z malce temnejšo poltjo odlično pristajajo intenzivnejše barve, recimo bolj rdečkasta rdečila. Tudi sicer so možnosti poigravanja z barvami velike. Priporočljivo je, da so obrvi za kakšen odtenek svetlejše od barve las, da izraz na obrazu ne bo pretirano oster in strog (kot npr. pri Morticii Addams). To je sicer v redu, a samo, če se odločiš za kakšno priložnost nadeti lady domina look, ki ga podkrepiš še z ustrezno garderobo. Lepo ti pristajajo hladnejši toni rdeče šminke, tako da lahko greš vse do najtemnejših odtenkov.

 

2. del besedila poišči tukaj!

 

Za ta videz priporočamo

  • Brow Artist Maker L'Oreal Paris

  • Juicy Shaker Lip Oil Lancome

  • The Blushed Nudes Maybelline New York

  • Soft Matte Lipcream Copenhagen NYX

Povezane teme: make up , trend

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Odkrij, katera oblika obrvi pristaja prav tebi!

Popolna oblika obrvi še bolj poudari lepoto oči, vendar ne poskušaj povsem spremeniti njihovega naravnega videza...