Skrivnosti profesionalcev ličenja: Ličenje okroglega obraza

Ovalna fiziognomija, nekako značilna za naše kraje, že dlje časa ni moderna. Da bi sledili trendom in vizualno zožili obraz, moramo večkrat uporabiti trike ličenja. Ličenje okroglega obraza predvideva nekaj strateških korakov, ki se jih profesionalci ličenja lotevajo takole.

Konturiranje ostrejših linij

Če sta čelo in spodnji del obraza enako široka, lica pa so poudarjena, je konturiranje najhitrejši način za preobrazbo in vizualno zoženje obraza. Tekoči puder ali bronzer, za dva odtenka temnejši od tvoje polti, nanesi na čelo (ob linijo las), na bočne strani obraza in brado. Ne pretiravaj s količino in vse skupaj dobro zabriši, da bi prehodi postali nevidni. Pri senčenju čeljusti, nosa in čela ti lahko pomaga tudi mat puder v kamnu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Najprej potemni, zatem osvetli

Ker si s prejšnjim korakom potemnila dele obraza, ki jih želiš skriti ali zožiti, zdaj s highlighterjem ali illuminatorjem (osvetljevalcem) osvetli osrednji del obraza in ga tako postavi v prvi plan. Nanašaj ga v majhnih količinah, in sicer na sredino čela, brado, vzdolž nosa, na sam vrh ličnic in na Kupidov lok.

Poudari ličnice

Pri ovalnem obrazu ličnice največkrat niso posebej opazne, zato jih moramo poudariti. Rdečilo ni koristno samo za senčenje, pač pa lahko močno izboljša celoten videz in obrazu doda več kot potrebno svežino. Tudi s tem izdelkom ne pretiravaj, želen učinek boš dosegla z dolgimi potezami v smeri od ličnic proti ušesom. Najprej torej na vrhove ličnic nanesi highlighter, kremasto rdečilo na njihovo sredino, zatem pa je na vrsti bronzer, in sicer takoj pod rdečilom. Tako boš vizualno privzdignila ličnice, s tem pa bo tvoj obraz videti bolj napet in ožji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Debelejše obrvi in zaostren lok

Dvoje je povsem prepovedano – tanke in zaobljene obrvi! Ene in druge ovalen obraz le še bolj poudarjajo, česar si seveda ne želimo. Obrvi zavzemajo centralno pozicijo, zato morajo biti vedno ustrezno oblikovane, še posebej, če želimo zožiti obraz s pomočjo ličil. Ne glede na to, ali uporabljaš svinčnik, senčilo ali gel, obrvi odebeli tako, da bodo približno spominjale na naravne, posebej pa se posveti ustvarjanju čim bolj oglatega loka. Takšna oblika prevzema pozornost, celotnemu videzu dodaja več kot potrebno ostrino, s tem pa nevtralizira polnost obraza.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Mačkaste oči

Cat eye je vselej prava izbira, še posebej, ko želimo vizualno stanjšati obraz. Precizno začrtana črna linija prek dolžine cele veke, nekaj milimetrov podaljšana proti sencem in nežno privihana navzgor, to je najboljša rešitev, ko gre za ličenje oči. S tem videzom gre odlično tudi dramatičen smokey eye stil.

Ustnice v pravi barvi

Umetniki ličenja pravijo, da so rožnate šminke tiste, ki najbolj enostavno prispevajo k vtisu podaljšanega obraza, enako pa učinkujejo tudi odtenki jagodičevja. Če nisi ljubiteljica teh nians na ustnicah, vedno lahko izbereš tudi svetlejše, posebej nevtralne šminke, ki so komplementarne s tvojo poltjo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAKE💋UP (@_mymakeup__) on

Frizure za okrogel obraz

Stopničasto postriženi lasje obrazu dajejo skladen okvir in ga vizualno zožijo. Pomembno je le to, da strešica na čelu ni prekratka, saj bi v tem primeru dosegli nasprotni učinek.

K bolj suhemu videzu prispeva tudi tupiranje las v predelu temena (ustvari se večji volumen), ko gre za barve, pa je ombre stil definitivno rešitev okroglaste fiziognomije, posebej v temnih odtenkih. Pri barvanju je na splošno pomembno, da so prameni las tik ob obrazu nekoliko temnejši od preostalih las, saj svetlejši odtenki vizualno odpirajo in nas naredijo še bolj zaobljene.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Urban Decay Cosmetics (@urbandecaycosmetics) on

Kot prva pomoč nam vselej lahko pridejo prav lasje, povezani v rep, vendar samo pod pogojem, da ga naredimo v višini ličnic. Kombinacija ličenja okroglega obraza in konjskega repa zagotavlja »face lifting« učinek.

Preberi še: Idealen stil ličenja s kratkimi frizurami

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris True Match 1.D 1.W

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Master Chrome

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Born To Glow Liquid Illuminator

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Melon Dollar Baby Blush

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Tattoo Brow Gel Medium Brown

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Flash Cat Eye Superliner

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Color Sensational Made For All Pink For Me 376

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Volume Million Lashes

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , maskara, senčila za oči , svečani make up , senčenje obraza , črtalo za oči , oči , rdečilo za ustnice , tekoči puder , puder, konturiranje, ustnice, večerni make up , dnevni make up , frizura, obrvi, korektor, osvetljevalec, bronzer, Maybelline New York , L'Oréal Paris, NYX Professional Makeup

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Puder v kamnu: vse, kar ste si zmeraj želele vedeti

Brez tega drobnega make up pomočnika si sploh ni mogoče zamisliti vsakdana. Precej preden so na sceno stopili podlage, tekoči podri, obarvane kreme in...