Skrivnosti profesionalcev ličenja: Ličenje okroglega obraza

Mnoga dekleta, ki majo nižje čelo, krajšo brado in zaobljena lica, uporabljajo razne trike ličenja, s katerimi sledijo trendom in navidezno podaljšajo svoj obraz. Ličenje okroglega obraza zahteva nekaj strateških korakov, zato si poglejmo, kako se tega lotijo profesionalci ličenja.

Če sta čelo in spodnji del obraza enako široka, lica pa so poudarjena, je najhitrejši način za transformacijo in podaljšanje obraza konturiranje. Konturiranje lahko izvedeš z različnimi ličili, kot so: tekoči puder, bronzer, rdečilo, highlighter, osvetljevalec in puder v kamnu.

S konturiranjem do ostrejših linij

Tekoči puder ali bronzer, za dva odtenka temnejši od tvoje naravne polti,  nanesi na čelo (ob lasno linijo), bočni strani obraza in na brado. Ne pretiravaj s količino in vse lepo zabriši, da prehodi ne bodo vidni. Pri senčenju čeljusti, nosu in čela ti lahko pomaga tudi mat puder v kamnu.

Najprej potemnitev, zatem posvetlitev

V prejšnjem koraku si potemnila dele obraza, ki jih želiš skriti oz. zožiti, zato zdaj z osvetljevalcem (uporabiš lahko tudi highlighter) osvetli osrednji del obraza in ga zvabi v ospredje. Nanesi skromne količine, in sicer na sredino čela, na brado, vzdolž nosa, na vrhove ličnic in kupidov lok.

Poudari ličnice

Pri ovalnem obrazu ličnice po navadi niso posebej opazne, zato jih je treba poudariti. Rdečilo ni uporabno samo za senčenje, hkrati lahko zelo odločno izboljša celoten videz in obrazu doda več kot potrebno svežino. Tudi s količino tega izdelka bodi premišljena, nanesi pa ga v dolgih zamahih v smeri od lic proti ušesom, tako boš namreč dosegla najboljši učinek. Rdečila nikar ne nanašaj samo na ličnice, saj bodo lička tako videti še bolj zaobljena. Najprej na vrhove ličnic nanesi highlighter, nato v dolgih potezah proti ušesom sledi kremno rdečilo, takoj pod njegovo linijo pa bronzer. Tako boš ličnice vizualno privzdignila, zato bo tvoj obraz videti bolj napet in suh.

Debelejše obrvi in ostrejši lok

Dvoje nikakor ni dovoljeno – tanke ali zaobljene obrvi! Oboje le še poudarja vizualno zaobljenost obraza, tega pa si seveda ne želimo. Obrvi se nahajajo na centralnem delu, zato morajo biti vselej ustrezno oblikovane, še posebej, če želimo zožiti obraz s pomočjo ličil. Ne glede na to, ali uporabljaš barvico, senčilo ali gel, obrvi obarvaj tako, da bodo videti goste in naravne, posebej pa se osredotoči na ustvarjanje čim bolj oglatega loka. Takšna oblika privablja pozornost, obrazu dodaja potrebno ostrino, s tem pa nevtralizira njegovo polnost oz. okroglost.

Priporočljiva stila sta Cat Eye in Smokey eye

Cat eye je vedno prava izbira, še posebej, če si želimo vizualno zožiti obraz. Natančna črna linija vzdolž cele veke, nekaj milimetrov podaljšana proti sencem in nežno privihana navzgor, to je najboljša rešitev za ličenje oči. Z roko v roki s tem stilom gre tudi dramatično smokey eye ličenje. Tistim z okroglim obrazom najlepše pristajajo temnejši odtenki senčil, denimo črna, rjava in temno vijolična barva.

Pink in nude odtenki šmink

Umetniki ličenja pravijo, da so prav roza ali pink šminke tiste, ki vizualno podaljšujejo obraz, enako pa velja tudi za odtenke jagodičevja. Če nisi ljubiteljica rožnate na ustnicah, vedno lahko izbereš svetlejše nianse, še posebej nevtralne šminke, komplementarne s tvojo poltjo. Nude odtenki šmink so letošnjo jesen še posebej privlačni!

Frizure za okrogel obraz

Stopničasto postriženi lasje obrazu dajejo skladen okvir in ga vizualno ožijo. Pomembno je, da strešica na čelu ni prekratka, saj bi tako dosegla nasprotni učinek.

Bolj suh videz omogoča tudi tupiranje las v predelu temena (tako dobimo večji volumen), ko gre za barve, pa je odlična rešitev okroglaste oblike vsekakor ombre stil, še posebej v temnejših odtenkih. Nasploh je pri barvanju pomembno, da so prameni tik ob obrazu nekoliko temnejši od preostalih las, saj svetlejši odtenki »odpirajo« in dodajajo k zaobljenosti.

Kot »prvo pomoč« lase vedno lahko spnemo v rep, ki pa se mora nahajati v ravni ličnic. Kombinacija ličenja za okrogel obraz in konjskega repa zagotavlja učinek »face liftinga«.

Preberi še: Nauči se naličiti oči v z njihovo barvo

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris True Match 2N

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Master Contour Duo

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Born To Glow Liquid Illuminator

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Fit Me Blush 25 Pink

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Tattoo Brow Gel Medium Brown

  Takojšnje naročilo
 • L'Oreal Paris Matte Signature Eyeliner

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Superstay Ink Crayon 25 Stay Exceptional

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline Lash Sensational Mascara

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , maskara, senčila za oči , svečani make up , senčenje obraza , črtalo za oči , oči , rdečilo za ustnice , tekoči puder , puder, konturiranje, ustnice, večerni make up , dnevni make up , frizura, obrvi, korektor, osvetljevalec, bronzer, Maybelline New York , L'Oréal Paris, NYX Professional Makeup

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

BB Glow tretma: za in proti

Obraz, ki bi bil videti kot naličen s pudrom ali BB kremo, vendar v rednici povsem naraven – brez madežev, rdečice in podočnjakov! Z BB glow tretmajem...