Svetlo rdeča / temno rdeča šminka – kako ju nositi?

Rdeča šminka je že stoletja neprekosljiv vladar make up scene. Noben drug kozmetični izdelek ne simbolizira ženstvenosti bolj kot rdeča šminka, zato je ta najmočnejše žensko orožje. Čeprav je rdeča šminka popularna in priljubljena pri ženskah širom sveta, izbira pravega odtenka pogosto povzroča velike težave. Da rdeča šminka ne bi postala tvoja velika napaka, ti odkrivamo nekoliko pravil, ki se jih je pri izbiri odtenka pametno držati:

Svetli odtenki


Poznani strokovnjaki ličenja trdijo, da svetli odtenki rdeče pristajajo dekletom svetlejšega tena, ki imajo nežno rožnat podton kože. Osnovno pravilo uporabe svetlo rdečih šmink je, da jih vedno nanašamo na dobro hidrirane ustnice, zato svetujemo, da ustnice pred nanašanjem šminke pripraviš z ustreznim balzamom. Lahko uporabiš črtalo za ustnice, katerega odtenek naj se tokrat ujema s šminko. Tako boš preprečila, da bi se šminka razmazala, in hkrati ustnicam podarila naravno polnost. Ko gre za druga ličila, svetlo rdeče šminke za razliko od temnejših ne dovoljujejo preveč eksperimentiranja z barvami. Če si izbrala rdečo šminko svetlejših odtenkov, svetujemo, da z eyelinerjem začrtaš diskretno linijo, s katero boš svojemu pogledu dodala malo nežnosti. V tej kombinaciji ne priporočamo uporabe rožnatih šmink, pač pa tistih z nežnimi mareličnimi odtenki. Ko se odločiš, da bo svetlo rdeča šminka tvoj adut, na sence za oči preprosto pozabi!

Temni odtenki


Ti odtenki pristajajo tako dekletom s svetlejšim tenom, kot tistim s temnejšo barvo kože in rumenimi podtoni. Raznolikost temno rdečih šmink je tako široka, da jih je nemogoče izbrati le nekaj. Temno rdeča šminka ti ponuja priložnost, da eksperimentiraš in poizkusiš vse, kr si zaželiš. Lahko jo kombiniraš z močnimi ličili oči. Izberi temno rjave sence in z njihovo pomočjo ustvari nepozabni smokey eye look. S to teniko ličenja lahko izkoristiš tudi vse bolj popularne sive sence, ki končnemu videzu prinašajo dramatičen učinek. Prav tako so temno rdeče šminke idealne za vse slavnostne priložnosti in večerne izhode. Če želiš zablesteti kot diva, predlagamo, da svojo priljubljeno temno rdečo šminko dopolniš z eyelinerjem v srebrni barvi. Prepričani smo, da boš kot prava pop-diva devetdesetih zablestela na vsaki zabavi.

Preberi še: Trikov za polnejše ustnice

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 20 Pioneer

  • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 25 Heroine

  • Maybelline New York Color Sensational Vivid Hot Lacquer 70 So Hot

  • Maybelline New York Color Sensational Vivid Hot Lacquer 72 Classic

  • Maybelline New York The Rock Nudes

Povezane teme: rdeča šminka , šminka, ustnice

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Horoskop ličenja za leto 2020

Slavno vprašanje, ki si ga medsebojno zastavljamo, ko mimogrede klepetamo, ali ko nekoga, ki nam je všeč, pač želimo bolje spoznati...