Svinčnik za ustnice za začetnice

Ah, te ustnice! Želimo si popolne, definirane, polne, sočne in lepše ustnice. Poleg šmink so v tej misiji naši najboljši zavezniki svinčniki za ustnice. Vendar, le če jih pravilno uporabljate, lahko omogočijo ustnicam brezhiben, razkošen in dih jemajoč videz.

Katere trike torej uporabljajo znani vizažisti, ko gre za svinčnike za ustnice?

1. Kot 45 stopinj


Strokovnjaki priporočajo, da nanašate svinčnik pod kotom 45 stopinj, saj imate pregled nad ustnicami in jasno vidite vsako potezo, hkrati pa je verjetnost, da naredite napako, manjša. Naj bodo poteze kratke in natančne, hkrati pa se trudite, da sledite robovom ustnic.

2. Za začetek šminka

Neobičajen nasvet, kajne? Če znate zelo dobro nanašati šminko, svinčnika za ustnice pa ne ravno, oziroma se ne počutite samozavestno, medtem ko ga nanašate, uporabite naslednji trik. Ko nanašate svojo priljubljeno šminko, šele takrat lahko vidite obliko in konture ustnic, kar vam bo olajšalo obrobljanje ustnic.

3. Preveč oster svinčnik je velika napaka


Ker ste začetnica, se izogibajte uporabi svinčnika s preveč ostro konico, saj se boste tako izognili grobim in ostrim linijam. Ostro konico lahko odstranite tako, da jo podrgnete po roki. Tako bodo linije na ustnicah mehkejše, vaše ustnice pa bodo videti naravne.

4. Svinčnik kot podlaga

Poleg obrobljanja ustnic je svinčnik ravno tako odlična podlaga za šminko. Nanesite svinčnik na celotne ustnice, da podaljšate obstojnost šminke kot tudi intenzivnost njene barve.  

5. Raziskujte


Da bi obvladali tehniko nanašanja svinčnika za ustnice, jo morate najprej spoznati. Obstajajo svinčniki z mehkimi in malce tršimi konicami. Mehke uporabljamo kot podlago za nanašanje šminke, kar ji hkrati omogoča tudi naraven videz. Svinčniki s trdo konico so primerni za samostalno nanašanje, saj natančno definirajo konture ustnic.

Preberite še: 4 nasveti za senčila za oči

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Lip Liner Couture by Color Riche 285 Pink Fever

  • L'Oréal Paris Lip Liner Couture by Color Riche 461 Scarlet Rouge

Povezane teme: ustnice, svinčnik za ustnice

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Lancôme Chroma – ko se združita ličenje in umetnost

Če imaš rada ličenje, zagotovo uživaš tudi v umetnosti. Obraz je kot slikarsko platno, ki ga lahko poslikaš in polepšaš...