Tehnika draping – nesporni hit tedna mode v New Yorku

Nekoč zelo priljubljena tehnika se skozi velika vrata ponovno vrača na svetovno sceno ličenja. Svojo vrnitev je doživela na tednu mode v New Yorku in od takrat družabna omrežja preplavljajo fotografije prelepih, osveženih obrazov, ki estetska merila postavljajo na višjo raven. Neverjetnih rezultatov še nikoli nisi dosegla na enostavnejši način! Tehnika draping označuje tako začetek kot konec ličenja; je lahko kakšen trend še bolj zaželen kot tisti, ki obljublja izvrsten videz s kar najmanj truda?

Sodobne tehnike ličenja imajo običajno svoje korenine v preteklosti, in ta je nastala že v davnih šestdesetih. Draping (drapiranje) v dobesednem prevodu pomeni “odkrivanje zaves”, v prenesenem pomenu pa ga lahko tolmačimo kot odkrivanje obraza na pravih mestih. Danes je to novi način konturiranja obraza, ki v središče pozornosti postavlja rdečilo za lica – tehnika, pri kateri lahko s pomočjo barv spremeniš obliko obraza. Pazljivo nanašanje nežno koralne ali rožnate bo osvežilo tvojo polt in ji vrnilo naravni sijaj.

Tehnika draping – nesporni hit tedna mode v New Yorku

Še nikoli manj izdelkov, še nikoli boljši učinek

Za konturiranje obraza potrebuješ dve rdečili za lica enake barve, a različnih odtenkov, eno svetlejše in eno temnejše. Potrebuješ tudi dva čopiča: fan brush – ploščat pahljačast čopič, ki ustvarja najpravilnejše konture, in okroglega s krajšimi dlačicami, s katerim boš senčila in zabrisovala. Krajše dlačice omogočajo lažji nadzor gibov in večjo natančnost.

Igra temnega in svetlega rdečila za lica

Na predhodno navlažen obraz nanesi primer, zatem pa tanek sloj tekočega pudra. S pahljačastim čopičem povleci črto tik pod vrhom ličnice – od konca ustnic do zgornjega dela ušesa, in sicer s temnejšim odtenkom. Z nežnimi potezami dodajaj rdečilo, dokler ne boš zadovoljna z intenzivnostjo barve. Da kontura ne bo preostra, jo povleci pod vrhom ličnice in samo bežno preko samih ličnic.

Sedaj preidi na okrogel čopič, s katerim svetlejše rdečilo za lica naneseš tik nad temno konturo. S krožnimi gibi začni senčenje tako, da se priključiš temni liniji, vendar ne greš pod njo. Temna se torej nanaša predvsem na robove lic, svetla pa na vrh. Ta omehča ostre linije in poskrbi za naravnejši in bolj bleščeč obraz. Enak princip lahko uporabiš na koncih obrvi pa tudi na bradi, toda v tem primeru pazi, da bo kontura zelo blago definirana.

Tehnika draping – nesporni hit tedna mode v New Yorku

Tehnika draping kot skrivnost svežega videza

Ta tehnika ličenja je kot supersonični avtomobil – v samo nekaj minutah lahko opraviš na stotine kilometrov dolgo pot – od utrujenega in nenaspanega do svežega in očarljivega obraza! Hitrejšo preobrazbo od te si je težko zamisliti in ravno zato smo prepričani, da bo tehnika draping zelo hitro postala tudi tvoja vsakodnevna lepotna spremljevalka. Pomembno je samo, da vedno izbiraš odtenke rdečila za lica, ki se popolno podajo barvi tvoje polti. Manjkajo ti samo še senčila za oči in rdečilo za ustnice in pripravljena boš, da zablestiš!

Končno trend, ki vrača naravno

V zadnjih letih gredo trendi iz ene skrajnosti v drugo, od pretemnega do presvetlega in obratno. Osvetljevalec lahko vodi v pretirano poudarjanje, bronzer v pretemno konturiranje, izrazito bleda polt v kombinaciji s temnim rdečilom za ustnice pa se lahko spremeni v strašljivo masko za noč čarovnic. Če trendom slediš za vsako ceno in ne paziš na svoje posebnosti in telesne značilnosti, bo make-up videti popolnoma nenaravno in s tem zelo slabo. Draping je ravno nasproten takšnim slogom, saj je njegov glavni cilj, da obrazu povrne naravno svežino.

Preberi še: Naliči se v stilu boho

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Infallible Blush Paint Palette 01 Pink

  • L'Oréal Paris Infallible Blush Paint Palette 02 Amber

Povezane teme: make up , konturiranje, slog

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako se naličiti za noč čarovnic – I del

Z malo dobre volje, truda in pravih ličil sama ustvari umetniško delo, ki ga bodo vsi občudovali. Predstavljamo ti 4 fenomenalne ideje...