Tekoča podlaga z mat zaključkom – kdaj, za koga in kako? by @Ajdas

Tekoče podlage z mat zaključkom se vračajo med glavne lepotne trende. Vračajo se v nekoliko drugačni različici, precej manj »maskasti« kot smo je vajeni izpred nekaj let. Trendi je še vedno naraven videz kože, prav zato znamke na trg poskušajo pripeljati podlage, ki bi ustregle vsem zahtevam – ustvarile naraven videz kože in dale mat finiš.

Razlogov, zakaj so tekoče podlage z mat zaključkom tako popularne je več. Običajno imajo mnogo boljšo obstojnost kot večina sijočih, obnašajo se dobro na večini tipov kože, omogočajo plastenje oziroma jačanje prekrivnosti in poenostavljajo nanos vseh suhih ličil, ki sledijo (puder v kamnu ali prahu, bronzer…). Ker tekoča podlaga predstavlja osnovo vsakega makeupa, je še kako pomembno, katero izberete.

Za koga mat tekoča podlaga je primerna?

Načeloma se mat tekoče podlage priporoča vsem z normalnim, mešanim ali mastnim tipom kože. Za njih so tudi ustvarjene, saj se uspešno borijo proti odvečnemu izločanju sebuma, ki skozi dan raztaplja makeup. Načeloma za suh tip kože niso najboljša izbira, saj lahko videz kože naredijo izsušen in prav nič privlačen. To pa ne drži za vse mat tekoče podlage. Lepotni mojstri so danes razvili formulacije, ki dajejo mat zaključek, ne da bi kožo izsuševale. Takšna je na primer L’Oreal Paris Infallible 24h-Matte tekoča podlaga, ki jo uporabljam tudi jaz, čeprav je moj tip kože normalen do suh. Ne poudari suhih predelov, moje kože ne izsušuje in se lepo razporedi po celotni površini.

Kdaj izbrati tekočo podlago z mat zaključkom?

Vsekakor je najpametnejša izbira za vse dni (in noči), ko si želite, da ličila na vašem obrazu dobro in dlje obdržijo. To je ob posebnih priložnostih, kot so na primer poroke ali večerne zabave. Sicer pa je tekoča podlaga z mat zaključkom lahko primerna tudi za vsakodnevno uporabo – če je vaša koža mastnejšega tipa in če si želite dobre obstojnosti skozi celoten dan. Dobra izbira je predvsem za vroče in soparne dni.

Kako nanašati?

Načinov nanašanja je več, saj se mat tekoča podlaga odlično nanaša tako s prsti, kot tudi z makeup gobico ali čopičem. Za katero izmed metod se boste odločili, je odvisno od vas in vaših želja. V kolikor si želite kar se da naravnega videza, se odločite za nanos z mokro makeup gobico (tekoči podlagi lahko primešate še kapljico negovalnega olja za obraz in tako ustvarite nekoliko bolj sijoč videz), za precizno doziranje prekrivnosti pa se odločite za nanos s čopičem. Nanos s prsti ostaja izbira številka 1 zaradi praktičnosti pri večini žensk, tudi pri mat tekočih podlagah se ta metoda dobro obneseAjdas

4 načini uporabe bronzerja by @Ajdas

Za ta videz priporočamo

  • Infallible 24h Matte L'Oreal Paris

Povezane teme: tekoči puder , puder, mat

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Puder v kamnu: vse, kar ste si zmeraj želele vedeti

Brez tega drobnega make up pomočnika si sploh ni mogoče zamisliti vsakdana. Precej preden so na sceno stopili podlage, tekoči podri, obarvane kreme in...