Temne šminke v poletnem času

Mnogi vam bodo rekli, da v času poletja pozabite na temne šminke, in vedeti morate, da bodo pogosto imeli prav. Vendar, pri tem obstaja en velik AMPAK!

Če želite zares izstopati, biti opažene, edinstvene, močne in uporniške, je pravi način za vas – temna šminka v poletnih mesecih!
 


Ok, že vrabci na strehi čivkajo, da enako kot so cvetlični dizajni absolutni “must” poletnih oblačil, tudi ni prave jeseni brez temnih, mat šmink.

Vendar zadnje čase na make up in modni sceni vse bolj vlada trend temnih šmink pri +30. Če se zdi še tako neverjetno, takšen avantgarden videz lahko deluje presenetljivo sveže in učinkovito.

“Vamp” stil ustnic gre idealno s frfotavimi mini oblekicami, da pa bi primerno “nosile” to kombinacijo, morate le zbrati pogum in spoštovati nekaj preprostih pravil.

Če še vedno niste sigurne (kar je seveda lahko povsem razumljivo), si poglejte nekaj razlogov, ki vas bodo prepričali, da skozi letošnje poletje na svojih ustnicah “ponesete” šminke v temnih odtenkih.

Drznite si in poizkusite


#1 Gothic ustnice - Tim. gothic ustnice odlično pristajajo zagoreli koži, saj je kontrast med zagorelim tenom in temno barvo šminke precej manj vpadljiv. Če preostala ličila prilagodite barvi ustnic, bo to zadetek v polno!

#2 Ombre look - Za svetel ten umetniki ličenja predlagajo ombre look, in to v izvedbi z najtemnejšo barvo v centru ustnic in robovi v svetlejših odtenkih. Tako se drastična razlika med barvo šminke in kože ob njej zmanjša.

#3 Sadni  odtenki - Držite se sadnih odtenkov, recimo robide. Ta barva bo čudovito osvežila vaše ustnice, ki bodo videti, kot da ste ravnokar popile kozarec mrzle, slastne sangrije.

Brez upoštevanja naslednjih nekaj pravil se ne spuščajte v avanturo

- Najlažji način, da svoje ustnice sredi junija častite s temno šminko, pri tem pa ne delujete, kot da ste se s časovnim strojem prestavile v september, je ta, da posvetlite preostala ličila obraza. Nanesite svetel koralni odtenek rdečila in ne pozabite na osvetljevalec, hkrati pa naj bo senca za oči nežna in lahkotna, da bi pozornost še vedno ostala na vaših ustnicah.

- Izogibajte se odtenkom, ki “vlečejo” na rjavo, saj se ti povsem vpijejo v vaš zagoreli ten, celoten vtis pa je monoton in moreč.

- Na koncu, če ste bile dovolj pogumne, da namesto vsakdanjega poletnega ličenja preizkusite temne šminke, ne pozabite čeznje obvezno nanesti plasti brezbarvnega sijaja za ustnice, da bi celoten videz zadobil večjo mero svežine.

Prihraniti za jesen, ali začeti že poleti?


Čeprav jih boste poleti pogosto srečevali na rdeči preprogi in revijah znanih svetovnih kreatorjev, temne ustnice niso najboljša izbira za dnevni izhod v vročih mesecih, saj kljub še tako lahkotni teksturi temne šminke spadajo v kategorijo “težkega” make up-a.

Prav zato ne bi bilo slabo, da jih uporabljate bolj kot ne ob posebnih priložnostih, saj visoke temperature in pisana garderoba niso najboljša “osnova” za temne šminke.

Zatorej, če vendarle nimate dovolj poguma, ali niste prepričane, da boste ustrezno precenile situacijo, ko bi bilo morda primerno nositi temno šminko, se nikar ne silite! Držite se odtenkov, ki so zagotovo “in” – zapeljivih odtenkov jagode, češnje, maline, robide, breskve … Rdeča, nevtralna, koralna, vijolična in roza so barve letošnjega poletja.

Preberi še: Samo za pogumne: Temne šminke za vsako priložnost

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Amazonian

  • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Philosopher

  • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Seductress

  • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Ruler

Povezane teme: šminka, ustnice

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Zakaj je set ličil nenadomestljiv izdelek za ličenje

Prišel je čas poletnih dopustov in priprav na potovanje. Vsi se trudimo, da bi spakirali samo najnujnejše in najlažje, vendar pa predvsem ženskam, ne ...