Top 10 izdelkov za ličenje oči za začetnike

Nauči se, kako naličiti oči, in osvojila boš veščino ličenja! Morda zveni banalno, ampak je vseeno resnično. Verjetno si opazila, da so nekatere ženske naličene neoporečno, druge pa bi bile morda bolje videti brez ličil … naj ti razkrijemo skrivnost. Prve so se temu posvetile, vadile in poslušale dobre nasvete. Kaj pa druge? Bodimo iskreni – te se najbrž nikdar niso kaj dosti potrudile.

Poglej si torej, kaj narekuje ličenje oči za začetnike, katerih 10 izdelkov moraš nujno imeti v kozmetični torbici in kaj pomeni ličenje oči po korakih. Spremljaj naša preprosta navodila in hitro boš zablestela kot največja svetovna lepotica.

Top 10 izdelkov za ličenje oči za začetnike

Make up biblija za začetnike – ličenje oči korak za korakom

1. Barvica

Nujen del ličil, ki ga je zlahka nanesti in pomaga pri definiranju oči. Izredno hvaležen izdelek, saj v le dveh potezah oči postanejo večje, lepše in opaznejše. Pomembno je, da je barvica mehka in se lepo razmazuje, saj je tako lažje zarisati linije. Zelo je praktična, potencialne napake pri nanosu pa se zlahka obriše kar s palčkami za ušesa. Glede na črtalo je manj vpadljiva in bolj preprosta za uporabo. Črna barvica služi doseganju boljše definicije, bela učinku sijočih in velikih oči, ličenje oči v stilu »smokey eyes« pa je najlažje izvesti z rjavo barvico in senčili različnih odtenkov.

2. Črtalo

Nanaša se težje kot barvica, zato prava veščina zahteva nekaj vaje. Poleg tega je obvezna mirna roka. Najboljša rešitev za začetnike je tekoče črtalo s čim natančnejše prirezanim čopičem. Obstajajo izdelki, ki poleg sijočih vodoodpornih formul vsebujejo tudi aplikatorje za precizno začrtovanje kril oz. privihanih delov, ki maksimalno olajšajo trud. Zavedaj se oblike svojih oči, da bi vselej vedela, kam začrtati krilo, saj na previsoki poziciji lahko drastično spremeni videz oči.

3. Palete senčil

Minimalističen make up je idealen za začetnike, saj z majhno količino in nevtralnimi barvami le težko zgrešimo. Če uporabiš vsaj dva odtenka senčil, veke dobijo večjo globino. Gobico ali čopič redno otresaj in se znebi viška prahu ter prepreči mešanje barv. Svetlejši in sijoči odtenki služijo poudarjanju konkretnih delov očesa, temnejši pa so rezervirani za konturiranje ali doseganje učinka globine. Na pregib vzdolž cele veke nanesi eno barvo. Svetlejši odtenek dodaj v notranjo stran veke in na sredino, temnejšega pa na zunanji del.

4. Maskara

Eden do dva sloja sta povsem dovolj za transformacijo videza. Prepričani smo, da si ne želiš videti posledic pretiravanja – zasušene plasti maskare in kup kepic, ki s časom odpadajo s trepalnic in kvarijo celoten vtis. Še en neprijeten učinek pretiravanja s sloji je znatno starejši videz. Odstrani višek izdelka, tako da s krožnimi gibi izvlečeš krtačko iz embalaže. Trepalnice vselej maži od korenin k vrhu, zdaj z zgornje zdaj s spodnje strani, pri tem pa roko nežno zibaj levo-desno. Izbiraj maskare, ki dajejo volumen in hkrati zagotavljajo dolžino, saj bodo tvoje oči tako maksimalno prišle do izraza.

5. Kodralnik za trepalnice

So tvoje trepalnice preveč ravne? Ni problema! Dovolj so že tri poteze s kodralnikom – pri korenini, na sredini in na samem vrhu. Pritisk naj bo nežen in ne daljši od 10 sekund na posamezni poziciji. Za konec trepalnice razčeši, da bi se znebila morebitnih kepic od maskare.

6. Barvica ali gel za obrvi

Obrvi določajo »okvir« tvojega obraza. Ne glede na to, ali uporabljaš barvico ali gel, si zapomni, da mora biti barva obrvi za en ali dva odtenka svetlejša od rjavih las, ter prav toliko temnejša od svetlih ali blond las. Po barvanju obrvi razčeši, da bodo videti urejene, brez opaznega viška barve.

7. Osvetljevalec

Uporabljamo ga za poudarjanje določenih delov obraza in osvetljevanje tistega, kar je na nas najlepše. Lomljenje svetlobe na izbranih točkah naredi naš videz bleščeč in svež. Če ga naneseš tik pod spodnjo linijo obrvi, se tvojemu pogledu ne bo dalo upreti, tvoje oči pa bodo neoporečno poudarjene.

8. Korektor za podočnjake

Celo mlade osebe mučijo podočnjaki. Da bi nevtralizirala vijolične in modrikaste kolute pod očmi, izberi primeren korektor v stiku. Če so tvoji podočnjaki vijolični, jih bo najlepše prekril korektor v rumenem odtenku, z modrimi lisami pa se bolje spopadajo oranžne nianse korektorja.

9. Baza za senčila

Če nočeš, da bi se ličila že po parih urah razmazala, je priporočljivo, da na veke najprej naneseš bazo ali »primer« za senčila. Tako boš preprečila neželene odtise, intenziven pigment pa bo na vekah ostal vse do trenutka, ko se ga boš odločila odstraniti. Ne le poleti, baza je odlična izbira v vseh trenutkih, posebej slovesnih, saj izdelki za ličenje oči pod vplivom toplote in znoja večkrat »pobegnejo« z mesta, toliko hitreje, če so tvoje veke mastne.

10. Čopiči

Za nanašanje senčil je dovolj en raven, ploščat čopič, in drugi s širšimi dlačicami, ki služijo zabrisovanju.

Ličenje oči glede na obliko

Mandljaste oči so za ličenje najbolj hvaležne. Po pravilu so simetrične, zato je na njih vsako senčilo videti čudovito. Vselej uporabljaj dva odtenka iste barve, temnejšega za zunanje kotičke, svetlejšega za preostali del veke. Da prehodi ne bi bili vidni, moraš vse natančno zabrisati.

Okrogle oči ne prenesejo ličenja spodnje veke, saj jih to le še bolj zaokroži. S senčilom pospremi naravno obliko očesa oz. linijo veke. Izogibaj se poudarjanju kotičkov, saj dramatičen »cat eye« videz pač ni najboljša rešitev zate.

Spuščene (žalostne) oči naravnost kličejo po barvici ali črtalu, s katerim zarišemo krilca in jih vizualno »privzdignemo«. Na sredino veke nanesi svetlejše senčilo in ga nežno razmaži proti zunanjim kotičkom, s čimer bo pogled postal še bolj odprt.

Pri majhnih očeh se je treba izogibati temnejšim senčilom in kombinaciji več barv, da ne bi pogleda nehote še bolj zaprli. Dobra izbira so svetli in naravni odtenki.

Velike oči »ljubijo« temnejša senčila, posebej mat formule.

Kaj pa pozicija?

Poleg oblike je pomembna tudi pozicija oči. Če so tvoje oči postavljene blizu, razdaljo med njimi vizualno povečaj s svetlim senčilom v notranjih kotičkih. Svetlo barvo zabriši vse do sredine vek, od tam naprej pa nanesi temnejše senčilo.

Razmaknjene oči približamo z obratnim postopkom. Temnejša barva v notranje kotičke, svetlejša v zunanje.

Ličenje oči za začetnike – to moraš vedeti!

Če oblika narekuje stil ličenja, potem barva oči določa barvo senčil. Napačen odtenek lahko precej pokvari celoten vtis in prepričani smo, da si ne želiš s takšno »drobnarijo« pokvariti svojega videza.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Torej si zapomni: temnim očem pristajajo skoraj vsi toni – zlati, bronasti, zeleni ter vijolični odtenki so vselej dobra izbira. Rjave oči so kot narejene za smaragdno zeleno in šampanjec barvo, pa tudi za zemeljske, čokoladne ali slivove tone. Bronasta in bisernata senčila odlično pristajajo modrim očem, prav tako pa odtenki marelične, pastelno rožnate, oranžne in srebrne barve. Vijolična barva in barva sivke sta zadetek v polno za zelenooke lepotice.

Preberi še: Nauči se kombinirati barve pri ličenju

Za ta videz priporočamo

 • L'Oreal Paris Matte Signature Eyeliner

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Hyper Easy Pitch Black Eyeliner

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Brow Skinny Definer

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Brow Extension Deep Brown

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Honey

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup High Glass Illuminating Powder

  Takojšnje naročilo
 • Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

 • Urban Decay Naked Ultraviolet Palette

Povezane teme: make up , maskara, senčila za oči , črtalo za oči , oči , šminka, večerni make up , dnevni make up , Maybelline New York , NYX Professional Makeup, Loreal Paris

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Retinol: Spoznaj super zvezdo v negi kože!

Če si opazila prve znake staranja na obrazu, brez panike! Nekaj, kar lahko takoj storiš, je, da se zazreš v svojo rutino nege kože in vanjo uvrstiš iz...