Top 5 nasvetov za nanašanje maskare

Čeprav po celem svetu velja za enega od najbolj prodajanih in najpogosteje uporabljanih kozmetičnih izdelkov, dekleta neredko storijo napako, ko se znajdejo »iz oči v oči« z maskaro.

Napake se pojavijo pri njeni izbiri, enako pa tudi pri nanašanju, vendar to ni razlog za paniko! Vse je od sile preprosto, le sledite našim nasvetom in zlahka se boste izognile vsem pastem, ki jih lahko nastavlja maskara, npr. zlepljenim trepalnicam, razmazanemu obrazu, umetnemu videzu … 

1. Cik-cak tehnika

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Začnite s tem, da krtačko postavite tik ob korenine trepalnic in jo pomikate levo-desno in nežno navzgor, tako da ustvarjate cik-cak gib (namesto da jo povlečete ravno navzgor). Tako se bodo dlačice krtačke zavlekle med trepalnice in izdelek nanesle na vsak milimeter. Torej, maskaro sprva nanesite pri korenu, zatem pa s posebno krtačko trepalnice počesite proti konicam, da bi jih optično podaljšale. Pazite, da z maskaro vselej zajamete tudi dlačice v kotičkih oči, saj bodo vaše oči tako videte večje.

Spodnje trepalnice - Za učinek bolj svežega pogleda maskaro nanesite le na zgornje trepalnice, če pa oči želite optično povečati, pa ne izpustite tudi spodnjih trepalnic. V tem primeru z nanašanjem začnite prav pri spodnjih in ne pozabite: Količina maskare na spodnjih trepalnicah naj bo majhna, saj vas sicer lahko postara za vsaj pet let!

2. Največ dve plasti

Da jih ne bi zlepile, da bi se izognile ustvarjanju kepic in da bi izgledale kar se da naravno – maskaro nanašajte v največ dveh plasteh. Drugi nanos je na vrsti šele, ko se je prvi popolnoma posušil. Ko ste prepričane, da je vse kot je treba, da se maskara ni razmazala, z namenskim glavničkom nežno razčesite trepalnice. Tako boste odstranile višek maskare, vaše trepalnice bodo videte daljše in se ne bodo lepile, s čimer bo vaš videz deloval povsem naravno. Ne pozabite na česanje trepalnic po vsakem posameznem sloju maskare, ki ga nanašate.

Manj je več – Če pretiravate s plastmi, bo maskara videti »nametana«, trepalnice bodo polne kepic, tega pa si ne želi nobena ženska, ni res?

Višek izdelka – Sama embalaža maskare je narejena tako, da se višek izdelka odstrani, čim povlečemo krtačko skozi odprtino, vendar je vseeno priporočljivo, da to storimo tudi same, in sicer z nežnimi krožnimi potegi o rob embalaže. To je še eden od načinov, da preprečite nastajanje kepic, ki se pojavijo vselej iz istega razloga – preveč izdelka.

3. Kombinirajte maskare

Umetniki ličenja svetujejo, da vedno kombinirate dva tipa maskare. Dobra praksa narekuje, da nanesete plast maskare za podaljšanje trepalnic, zatem pa plast maskare za volumen. Tako boste zagotovo dosegle maksimum lepote vaših trepalnic in poudarile njihove vrline. Glede na učinek, ki ga želite doseči, se mirne duše prepustite eksperimentiranju, pa namesto navedene prakse kombinirajte maskaro za definiranje oblike in ločevanje trepalnic z maskaro za podaljšanje konic; ali nanesite eno plast maskare z zaobljeno krtačko za privzdigovanje in vihanje, čeznjo pa namažite maskaro za volumen. Igra kombinacij bo porodila najboljšo rešitev za vaše oči! Če imate v toaletni torbici maskaro L’Oreal Paradise, kombiniranje ne bo več potrebno! Ta maskara namreč vsebuje formulo za intenziven volumen in dolžino, njena krtačka je mehka in izredno prijetna, kremna tekstura pa bo vaše ličenje spreminja v rajsko avanturo.

4. Ni vam treba uporabljati krtačke, ki ste jo dobili

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Če ste vsaj enkrat v življenju trpele muke iskanja maskare, ki bi najbolj ustrezala vašim očem, potem poznate občutek sreče, ko v nekem trenutku odkrijete pravo! V popolnosti vam ustreza barva, obstojna je, ne kruši se, ne razmazuje, niti ni pravljično draga … Lahko bi se reklo – ljubezen na prvi pogled! Ampak nekaj gre narobe. Niste povsem zadovoljne s krtačko … Ne obupujte, saj je stvar povsem preprosta – ne uporabljajte je! Kupite posebno krtačko ali uporabljajte glavniček za razčesavanje maskare. Če že imate krtačko ene od »starih« maskar, ki vam absolutno ustreza, jo preprosto navijte na embalažo vaše nove maskare in uživajte v ličenju.

5. Uporabljajte kodralnik za trepalnice

Če ste rojene z lepimi, dolgimi in privihanimi trepalnicami, ta korak mirno preskočite. Na žalost večina deklet nima te sreče, pa nič hudega. Od popolnega videza vas loči le še en sam korak – kodralnik za vihanje trepalnic. Uporabljajte ga izključno na suhih trepalnicah, in to PRED nanašanjem maskare. Če želite boljši učinek, kodralnik nežno pogrejte s fenom, pri tem pa pazite, saj bi se s preveč vročim pripomočkom lahko poškodovale! Namestite ga v vrh trepalnic in nežno pritisnite. Zatem ga premaknite na sredino, ponovno pritisnite, na koncu pa privihajte še konice. Kodralnika ne stiskajte dlje od 30 sekund.

Preberi še: Trije nasveti, ki jih je dobro poznati preden kupiš novo maskaro

Za ta videz priporočamo

  • Loreal Paris Paradise Extatic

Povezane teme: maskara

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

NOVO: Bambi Eye False Lash maskara za razprt pogled v trenutku

To jesen iz L’Oreal Parisa k nam prihaja Bambi Eye False Lash maskara, ki bo izpolnila vsa tvoja pričakovanja in v trenutku razprla tvoj pogled...