Trajno ličenje ustnic: za ali proti

Čeprav trajno ličenje ustnic neredko označujejo za modno muho, gre v resnici za enega od načinov, s katerim korigiramo nepopolnosti in jih naredimo manj opazne. Blede ustnice, posebej takšne z nejasnimi robovi, postanejo jasnejše obrobljene in dobijo želeni pigment, tanke ustnice pa polnost. Vendar pa je pred odločitvijo za takšen korak nujno treba ugledati širšo sliko in razumeti vse prednosti in možne neprijetnosti takšne korekcije.

Trajno ličenje ustnic: za ali proti

Trajno ličenje ustnic, prej in potem

Mnogim ženskam ritual olepševanja predstavlja nekaj svetega, so pa tudi takšne, ki jim vsakodnevno ličenje pomeni velik napor. Za permanentno ličenje se zato največkrat odločijo osebe, ki imajo rade naraven videz in lahkotna ličila za prekrivanje pomanjkljivosti. Postopek mikro pigmentacije predstavlja vnašanje pigmenta v epiderm, v tem primeru v epiderm ustnic. Gladka koža precej bolje sprejema barvo, zato je v samem začetku nujno treba narediti dober piling, s katerim se odstrani odmrle celice. Zatem se s črtalom zariše robove, na kar sledi pigmentacija. Šele ko je stranka povsem zadovoljna z novim videzom – tako z obliko kot barvo, nastopi realizacija. Barvo se s pomočjo posebnega medicinskega aparata v lahkotnih ročnih potezah vnaša v zgornji sloj epiderma, kjer ostane tri do pet let, odvisno od metode, starosti kože, metabolizma in vrste uporabljene barve. Čeprav je postopek povsem neboleč, je mogoča uporaba lokalnih anestetikov. Občutek blage nategnjenosti kože je povsem normalna reakcija, ki lahko traja do nekaj dni.

Trajno ličenje ustnic: za ali proti

Vse, kar moraš vedeti

Tehnike so lahko zelo različne – od konturiranja, prek senčenja do rekonstrukcije ustnic. Izbira je povsem odvisna od potreb in afinitet posameznice. Mnoge imajo najraje prav senčenje, saj je nepravilnosti lahko eliminirati, intervencija ne pušča vidnih sledi, rezultat pa je precej naraven in skladen videz.

Da bi takšen videz zadržali, sta nujni dve korekciji v razmiku 14 dni. Postopek traja med 90 in 120 minut, vsaka korekcija pa še dodatno uro. Pigmenti so lahko organskega ali neorganskega porekla. Pri prvih so barve precej močnejše in opaznejše, pa tudi občutljivejše na svetlobo in toploto, zato hitreje bledijo. Neorganski pigmenti so nežnejši in obstojnejši.

Nega in previdnostni ukrepi

Nega trajnih ličil je najpomembnejša prvih deset dni po postopku. Mojstri za kozmetiko priporočajo, da na področje posega redno nanašamo ustrezne kreme, ki preprečijo potencialne infekcije, hkrati pa pospešijo regeneracijo kože.

V tem času se je treba izogibati soncu, agresivnim preparatom, obiskom savn in bazenov. Obvezna je uporaba izdelkov z zaščitnim faktorjem, da bi pigment na ustnicah ostal kar se da obstojen.

Trajno ličenje ustnic: za ali proti

Če imaš neko kronično bolezen ali specifično zdravstveno stanje, se moraš pred postopkom obvezno posvetovati z zdravnikom. Osebe, ki so nagnjene k nastanku herpesa, se morajo zavedati, da je trajno ličenje ustnic pravzaprav namerna poškodba kože, zato se virus, ki je že tako prisoten v organizmu, po tem postopku lahko aktivira, celo v večjem obsegu kot po navadi.

Pigment, ki ga vnašamo v kožo, je poseben implantat in mora biti obvezno dermatološko testiran. Tako se izognemo neželenim reakcijam, predvsem alergijam.

Trajno ličenje ustnic – cena

Cena nikdar ne sme biti glavno vodilo pri izbiri salona, saj dražje še ne pomeni nujno tudi boljše. Najpomembnejše je, da je postopek izveden v strogih higienskih pogojih, in sicer izključno na mestih, ki imajo certifikat za izvajanje konkretne storitve (katerokoli pač izbereš); da so delovne površine in orodje dezinficirani, da osebje uporablja zaščitne rokavice in maske za obraz, da so igle namenjene za enkratno uporabo in da se barve vnaša neposredno v potrebne pripomočke.

Trajno ličenje ustnic: za ali proti

Trikrat meri, enkrat reži – Trajno ličenje ustnic: Izkušnje

Tveganje za infekcijo je vselej prisotno, pa najsi bo zaradi nehigienskih pogojev v nepreverjenih salonih, ali zaradi neprimerne nege po končanem posegu.

Čeprav je paleta odtenkov, ki jih je mogoče aplicirati na ustnice, precej široka, je pametno dobro razmisliti, s katero barvo ustnic bi se želeli prebujati naslednjih par let. Prav tako je treba preveriti, ali je zamišljena barva tudi res dostopna. Trendi se hitro spreminjajo, zato trajna šminka lahko predstavlja tudi določeno omejitev.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on


Če misliš, da se tveganje ne izplača, rajši ostani med »ziheraši« in se oboroži z najljubšimi tekočimi, »bullet«, mat in sijočimi šminkami. Omogoči si vse, kar ti srce poželi, in pripravljena dočakaj pomlad!

Preberi še: Trendy: najaktualnejši make up izdelki tega meseca

Za ta videz priporočamo

 • Maybelline New York x Puma SuperStay Matte Ink Lipstick Fearless

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Suede Matte Lipstick - Rosé The Day

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Powder Puff Lippie Puppy Love

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Color Riche Shine High on Craze

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Isabel Marant Amaze Lip Gloss

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Powder Puff Lippie Bby

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York x Puma SuperStay Matte Ink Lipstick Unstoppable

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Suede Matte Lipstick - Electroshock

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , rdeča šminka , šminka, rdečilo za ustnice , bleščilo za ustnice

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Za ali proti: prekinjene obrvi, trend, ki se vrača

Zveni neverjetno, a je vendar resnično – trend, ki je bil v začetku devetdesetih popularen med hip-hop izvajalci, je ponovno zaživel na Instagramu...