Tri zvijače za obstojno šminko

Kolikokrat se ti je zgodilo, da si ob večernem obisku restavracije, zmenku ali čisto običajnem klepetu na pijači s prijateljicami večino časa razmišljala, ali je šminka še vedno na tvojih ustnicah in ali je še vedno takšna, kot je bila ob nanosu?

To je težava, ki pesti večino dam, zato se zvečer rado dogaja, da redno odhajamo v toaletne prostore in popravljamo šminko.Tovrstnim neprijetnostim zaradi neubogljive šminke pa se lahko izogneš z naslednjimi zvijačami, saj bo z njimi šminka na tvojih ustnicah obstojna in urejena vse do zaključka večera.

1. Pripravi ustnice na ličenje


Piling, vlaženje in čiščenje so obvezni koraki pri predpripravi tvojih ustnic na nanos šminke. Eno od pomembnih pravil za nego ustnic je, da v svoje telo vneseš dovolj tekočine in da poleg tega uporabiš tudi izdelke za vlaženje. Pred nanosom šminke napravi temeljit piling in odstrani odmrle celice, da bodo tvoje ustnice gladke in mehke. Pri tem si lahko pomagaš z mehko zobno ščetko, s katero večkrat podrgneš po ustnicah. Nato nanesi primer (podlago) in tvoje ustnice bodo pripravljene na šminko, ki se bo obdržala vso noč.

2. Odstrani višek šminke

 

Če hočeš, da je tvoja šminka obstojna, ne uporabljaj bleščil, ampak raje izberi katero od dolgoobstojnih šmink. Obvezno pa je, da po nanosu odstraniš višek šminke s papirnatim robčkom. Robček nekajkrat nežno prisloni na ustnice; tako boš ne le odstranila višek šminke, ampak jo tudi fiksirala. Na robček, ki ga boš uporabila za to, z gobico nežno nanesi puder v prahu, ki bo vpil vse maščobe in že s tem pomagal preprečiti razmazanje šminke

3. Ne podcenjuj pomena svinčnika za ustnice!


Izberi svinčnik v barvi šminke, ki jo nameravaš nositi. Ne pozabi, da je treba svinčnik uporabiti ne le ob robu ustnic, ampak po njihovi celotni površini. Čeprav se ta dodatni sloj ličila včasih uporablja kot nadomestilo za primer, je najbolje nanesti oba izdelka, saj dodatna zaščita pred razmazanjem nikoli ni odveč.

Priberi tudi o: 
Reši test in ugotovi, katera šminka se ujema s tvojo osebnostjo!

Povezane teme: make up , rdeča šminka , šminka, rdečilo za ustnice , bleščilo za ustnice

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

»Make up« trendi: izdelki, ki so nas navdušili v letošnjem aprilu

Mnoge znamke se trudijo, da njihovi izdelki sledijo čim več trendom, tako tistim, ki se šele razvijajo, kot tistim, ki so že svetovno popularni...