Triki ličenja za zapeljiv pogled

Ultimativen pogled prave zapeljivke se kali leta, vendar ličila stvar lahko precej pospešijo. Seveda, poudarek je na očeh, zato boš za ta make up izziv potrebovala nekaj potrpljenja, par učinkovitih izdelkov in ščepec naših preverjenih nasvetov. Si želiš zapeljivega pogleda? In ga boš tudi imela!

Zapeljiv pogled No1: senčenje oči je must

Spomni se vseh pravil, ki jih upoštevaš pri konturiranju in senčenju obraza. No, zdaj pa jih poizkusi prilagoditi na vekah. Torej – temnejše, da zožimo in “vdremo”, svetlejše, da poudarimo in “odpremo”. Eden od izdelkov, ki se na prvi pogled zdi manj pomemben, je primer/baza za oči. Samo na prvi pogled, saj je koža na vekah izredno tanka in nežna, zato bi bil vsak drug primer preprosto pretežek. Dobra baza pomeni lažje nanašanje in obstojnejšo senco za oči in brez nje ne moreš načrtovati zapeljivega pogleda. Preveri sama, pa boš videla. Senčenje oči je naslednji korak, senčilo pa je lahko mat ali zapeljivo bisernato svetlikajoče, kot to sezono narekuje trend ličenja oči. Sledi naravnim krivinam z naravnimi sencami, kombiniraj temnejše in svetlejše, barvno kompatibilne odtenke, pa boš dosegla naravno poudarjen pogled prave zapeljivke.

Triki ličenja za zapeljiv pogled

Zapeljiv pogled No2: Črtalo, tvoj novi bff

Mačkasto naličene oči so neizbežno zapeljive, prav uporaba črtala pa je najhitrejši in najboljši način, da dosežeš takšen videz. Osnovni trik je nanesti črtalo skladno v skladu z obliko oči. Mačkaste oči črtalo naravno spremlja, medtem ko je ličenje za povešene veke precej drugačno. Zapomni si, da črtala na drugi polovici veke nikdar ne smeš potegniti ob očesu navzdol. Od točke, kjer se veka začne naravno spuščati, ga moraš speljati naravnost ali navzgor. Debelina linije je odvisna od trenutka, za katerega je ličenje namenjeno, pa tudi od tvoje veščine. Osnovno pravilo je, da linija poteka od debelejšega začetka proti tanjšemu zaključku. Z dobrim črtalom je lažje rokovati, saj potez ni treba ponavljati, zato z izbiro kakovostnega izdelka poenostaviš cel proces. Torej, dobro črtalo, pravilno zarisano – in zapeljiv pogled je tu.

Triki ličenja za zapeljiv pogled

Zapeljiv pogled No3 : Trep-trep!

Ko gre za trepalnice, poznamo dva zapeljiva make up stila, in za oba potrebuješ kakovostno maskaro. Najbolje takšno, ki spaja učinek daljših trepalnic in večjega volumna.

Široko odprte oči, ki jih ni mogoče spregledati, izžarevajo samozavest. Pomembno je le, da so tvoje oči dovolj spočite in bistre, pa je ta zapeljivi pogled lahko popoln. Nanesi maskaro od korenin v cik-cak gibih, in sicer tako, da zapreš oči in hkrati namažeš zgornje in spodnje trepalnice. Nato odpri oči in trepalnice dodatno razčeši. Ko se maskara posuši, nanesi še eno plast na konice trepalnic, spodnjih in zgornjih.

Triki ličenja za zapeljiv pogled

Privzdignjene oči je s pomočjo maskare mogoče doseči tako, da maskaro nanašamo samo na zgornje trepalnice. Ta stil ličenja trepalnic se imenitno sklada z očmi, poudarjenimi s črtalom ali v cat eye stilu. Dve do tri plasti maskare, trepalnice nežno privihane v stran – in voila!

Zapeljiv pogled No4: Angelski obraz prave zapeljivke

Bela, srebrna ali zlata svetleča senca za oči bo tvojim očem dala nežno zapeljiv pridih. Primer za oči je pri tem posebej uporaben izdelek, zato ti ga toplo priporočamo pred nanašanjem senčil na veke. Po pravilu gredo bele in srebrnkaste sence lepo s svetlejšo poltjo, olivnemu tenu kože pa lepše pristajajo zlati in bakreni odtenki. Priporočamo, da za to izvedbo zapeljivega pogleda izbereš eno samo barvo in jo naneseš preko cele zgornje veke, z diskretnimi prehodi preko robov. Na spodnje veke nanesi senco tako, da jo zarisuješ proti zunanjim robovom, tako da se spojijo z barvo zgornjih vek. Nanesi maskaro v stilu “široko odprtih oči” iz prejšnjega razdelka in dosegla boš ta svetlikajoč, angelski, zapeljiv pogled.

Triki ličenja za zapeljiv pogled

Zapeljiv pogled No5:  Vamp

Za ta izredno aktualen stil ličenja oči potrebujemo senčila v temnejših odtenkih, v eni ali dveh barvah. Sence nanašamo preko cele zgornje veke, in to v izdatnih količinah, pri tem pa jasno definiramo robove, ki sledijo obliki veke ter jo na koncu privzdignejo v mačjo obliko. Bisernati odtenki senčil še posebej poudarijo oči in ustvarjajo resnično izzivalen wet look. S tem stilom ličenja gre najbolje maskara, ki še dodatno “privzdigne” oči kot pri “zapeljivem pogledu No3”, torej: maskara v nekaj plasteh le na gornjih trepalnicah. Tako naličene oči naj spremljajo diskretna ličila, razen kadar gre za zahtevno večerno izvedbo, ko je vamp videz v stilu zapeljivega pogleda in ognjene šminke zmagovalna kombinacija.

Triki ličenja za zapeljiv pogled

Preberi še: Kako se izogniti začetniškim napakam pri ličenju

Povezane teme: make up , maskara, senčila za oči , senčenje obraza , črtalo za oči , oči , trend

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Reci zbogom razcepljenim konicam in slamnatim lasem

Dolgi, kratki, ravno ali stopničasto pristriženi, paž ali bob, vsem je dobro znano, da so lasje največji ženski adut...