Uokvirjanje obraza: kako narisati gostejše obrvi

Od modela Care Delevingne do igralke Lily Collins, poudarjene obrvi so povsod na rdeči preprogi.To je vsekakor eden od trendov, ki se bodo obdržali, zato preberi naš vodnik o tem, kako izbrati najboljšo obliko drznih obrvi za svojo obliko obraz.

1. korak: kakšne oblike je tvoj obraz?

Prva stvar, ki jo moraš pri izbiri oblike obrvi narediti, je, da se postaviš pred ogledalo in ugotoviš, kakšne oblike je tvoj obraz. Pri spremembi oblike obrvi je najpomembnejši cilj doseganje ravnotežja med potezami obraza ob liniji čeljusti in obrvmi, ki bo poskrbelo za harmonijo in preusmerilo pogled s kakršne koli asimetrije na tvojem obrazu. Blažjim, zaobljenim potezam obraza ustreza struktura, ki jo nudijo obrvi ostrih linij, medtem ko obrazom z bolj definiranimi potezami bolj ustrezajo daljše, bolj »divje« obrvi.

  • Če je tvoj obraz okrogel ali oglat in sta njegova dolžina in širina približno enaki, ga uokviri tako, da se odločiš za definirane obrvi z visokim lokom.
  • Nasprotno pa, če imaš podolgovat ali ovalen obraz, poudari horizontalne linije tako, da konec obrvi podaljšaš preko zunanjega kotička oči. Poudarek naj bo na dolžini, ne na debelini.
  • Srčastim obrazom najbolj ustrezajo blago zaobljene obrvi, ki sledijo naravni liniji arkade, saj se tako ustvari ravnovesje med ozko čeljustjo in širokimi senci. Dlačice obrvi naj bodo kratke in ustrezno populjene.

Vse kar morate vedeti o maskari!

2. korak: definiraj svoje obrvi

Ko uskladiš obliko obraza in obrvi, je čas, da jih začneš oblikovati! Preden v roke vzameš pinceto, s svinčnikom v kožni barvi določi obliko; ko začneš, populi dlačice pod obrvjo, nikoli tistih nad njo, da bo lok, ki ga boš dobila, videti naraven. Če je to zate pretežko, je rešitev morda šablona za obrvi – preprosto jo namesti preko obrvi in populi dlačice okoli nje. Še nasvet za konec: obrvi so kot črte, narisane s črtalom za oči: ne pretiravaj s poskusi, da bi bile videti identične. Čakanje, da pretirano populjene obrvi ponovno zrastejo, ni nikoli zabavno.

Priberi tudi o: Kako ravnati s senčili za oči?

3. korak: odebelitev

Ko gre za odebelitev obrvi, najprej počeši dlačice navzgor, da pridvigneš celotno področje okoli oči. Si v dvomih glede tega, koliko jih je treba potemniti? Za naraven videz naj plavolaske izberejo odtenek, ki je dva do tri odtenke temnejši od las, rjavolaskam pa bolj ustreza odtenek, svetlejši od barve las. Če se še nikoli do zdaj nisi ukvarjala z obrvmi, priporočamo, da kot osnovo uporabiš puder za obrvi. Redkeje poraščenim mestom vdahni teksturo s svinčnikom za obrvi z lahkotnimi potezami v smeri rasti dlačic. Za bolj dramatičen videz bosta za dolgotrajen učinek poskrbela gel ali krema, ki ju naneseš s čopičem. Zaključi s prozornim gelom za obrvi, da bodo obrvi na mestu skozi ves dan, in že si pripravljena!

Za ta videz priporočamo

  • Brow Artist Maker L'Oreal Paris

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se