Urejene obrvi ... en, dva, tri!

Dandanes je na policah trgovin na voljo polno izdelkov za nego in oblikovanje, zato je čas da izbereš prave in se lotiš urejanja, saj boš kmalu ugotovila, da to v resnici ni prav nič težkega. Skrivnost se namreč skriva v vrsti obrvi.

Tanke obrvi


Za oblikovanje boš potrebovala svinčnik, pa tudi gel, s katerim boš oblikovala obstoječe obrvi. Za trenutek odloži pincete in škarjice, saj si jih uporabljala kar nekoliko prepogosto. Počakaj, da se obrvi spet nekoliko zarastejo, šele nato pa jih oblikuj. Ščetine počeši navzgor, saj boš le tako dosegla učinek gostote.

Svinčnik uporabljaj le narahlo, da dosežeš želen rob, nato pa praznine zakrij z gelom.

Ozke obrvi


Če imaš srečo in te je že narava obdarila z lepo oblikovanimi obrvmi, se ji dvakrat zahvali. Takšne so namreč enostavne za vzdrževanje in oblikovanje, saj ne boš potrebovala kopice izdelkov. Uporabi gel, ki bo obdržal stvari na svojem mestu, primeren pa je tudi za trepalnice. Potem uporabi maskaro za obrvi, s katero boš zapolnila prazne kotičke.

Manj je več. Izogibaj se prekomerni uporabi svinčnikov in pudrov, počesi obrvi in uporabi gel ali maskaro za oblikovanje. Voila ... končano!

Obrvi brez loka


V kolikor imaš povsem ravne obrvi, jih boš morala oblikovati s pravimi izdelki. Zato da zapolniš prazne delčke, uporabljaj senčila za obrvi v najrazličnejših odtenkih. Oblikuj loka, vendar bodi pozorna, saj se morata ujemati s preostankom obraza. Lok najdeš s pomočjo svinčnika, prisloni ga vodoravno z mostičkom nosu, zraven nosnice. Obračaj svinčnik, dokler ni vzporeden z zunanjim vogalom šarenice. Tako! Našla si najvišji del loka, ki ga le malenkost poudari.

Ne boj se sprememb, če jih želiš spremeniti. Uporabi svinčnik za obrvi, s katerim narahlo obrobiš spodnji del obrvi. 

Kratke obrvi

Tudi kratke zahtevajo posebno nego in ustvarjalne vrline za oblikovanje. Uporabi oster svinčnik, s katerim boš oblikovala obrvi. Z njim lahko določiš dolžino, lok in začetek, ob tem pa tudi narišeš dodatne ščetine, kjer le te manjkajo. S koncem svinčnika nato nekoliko zamaži sledi.

Ne veš, kje naj se obrvi končajo? Prisloni svinčnik na nosnico in ga nasloni na zunanji kotiček obrvi, kjer se seka z obrvjo, boš našla pravo točko.

Preberi še: Risanje obrvi – kdaj se zaustaviti?

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Brow Artist Genius Kit

Povezane teme: oči , obrvi

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Senčila za oči v retro stilu: osemdesete so spet tu

Če misliš, da so make up trendi stvar preteklosti, si se močno zmotila. Počasi se poslavljamo od devetdesetih in se vračamo še eno desetletje nazaj, v...