V hipu se znebite nadležnega sijaja v T-predelu ter brezhibno začnite dan

Ena izmed brez dvoma najbolj neprijetnih nevšečnosti. Mastna koža na predelu, ki sega vse od čela do brade ni nekaj, kar lahko 'občudujemo' v lepotnih editorialih, vendar pa je brez pomislekov del 'resničnostnega' sveta, saj se s tem sooča velik delež deklet. Ne verjameš, da se je tega mogoče znebiti, verjetno res, vsekakor pa poznamo trike, s katerimi lahko sijaj in nepravilnosti na tem predelu omejiš.

#1 Čiščenje 

Prični uporabljati pravo čistilno sredstvo, izogibaj se tistim na podlagi alkohola in omeji umivanje na dvakrat dnevno. Prav prepogosto umivanje povzroča še bolj intenzivno tvorjenje maščobe. Izberi čistilno sredstvo po meri mastne kože.

#2 Vlaženje 

Morda se izdeja ob mastni koži ne zdi najbolj primerna, vendar tudi mastna koža potrebuje negovalna sredstva, vlago, saj se v nasprotnem primeru lahko pretirano izsuši, to pa povzroči nastajanje maščobe. Izberi vlažilno sredstvo na bazi vode, ki ne vsebuje olj.

#3 Maska

 Obstajajo maske kot nalašč za ta predel, saj očistijo pore in absorbirajo odvečna olja. Izberi takšno z glino ali čajevcem. 

#4 Popivnaj

Ko naneseš ličila na mastno kožo, le ta le redko ostanejo na mestu, zato ti svetujemo, da po nanosu ličil s krpico narahlo pritisneš ob kožo ter se tako znebiš nadležnega sijaja.

#5 Mat

Izberi izdelke brez sijaja, tako izberi rajši tiste mat brez olj. Prava formula podlage bo prispevala k temu, da bodo ličila dalja časa ostala na svojem mestu. 

#6 Primer

Ne pozabi na uporabo primerja pred nanosom ličil,  saj bodo tako le ta dalj časa ostala na svojem mestu.

Na prvem mestu je torej čiščenje ter uporaba pravih izdelkov za tvoj tip kože. Prav tako pa se izogibaj stikanju s prsti po tem predelu, ampak to zagotovo veš že sama. S tem namreč na kožo vneseš številne bakterije, ki lahko zadevo le še poslabšajo. Vsako jutro sledite tem korakom in pred vami je delovni dan "brez sijaja".

Preberi še: 10 zapovedi kompaktnega pudra

Za ta videz priporočamo

  • Infallible Primer L'Oreal Paris

Povezane teme: make up , tekoči puder , puder

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Črtalo od A do Ž

Zadolženo je za celotno preobrazbo videza, saj oči naredi vizualno večje in podaljšane, pogled pa seksipilnejši in bolj mističen. Z njim lahko dosežeš...