V nekaj korakih do popolno oblikovanih obrvi

Že ptički na drevesih čivkajo, da so prav lepo oblikovane obrvi ključ do lepega videza. Oblikovane in negovane obrvi lahko naredijo lep videz, medtem ko ga njihovo nasprotje lahko primerno skazi. Predvsem veliko pozornosti jim posvečamo, kadar je govora o naravnem videzu, saj tako pridejo še dosti bolj do izraza.

Preberi si spodnjih nekaj smernic, zaradi česa boš kaj kmalu povsem postala prava mojstrica oblikovanja in urejanja obrvi.

Prvič urejaš obrvi?


V kolikor se urejanja obrvi lotevaš prvič, priporočamo, da obiščeš kozmetični salon, v katerem ti bodo svetovali, kako se oblikovanja lotiti, saj je le to v veliki meri odvisno od oblike tvojega obraza. Če pa za to pa se osredotoči predvsem na nekoliko širše obrvi, ne pretirano tanke, pa vendar dobro definirane in oblikovane.

Če meniš, da tvoje obrvi na obrazu ne pritegnejo dovolj pozornosti ali pa potrebujejo zgolj nekoliko bolj definirano obliko, se loti spodnjih trikov.

Uporabi pripomočke


Za začetek obrvi lepo počeši s krtačko, ki je namenjena prav urejanju obrvi. Pri tem pazi, da bodo ščetinice obrvi obrnjene proti lasišču, zaradi česar bo tvoja naravna oblika prišla še bolj do izraza, s tem pa se bodo razkrile tudi odprtinice, ki jih je potrebno zakriti.

V naslednjem koraku utrdi obrvi z voskom. Pri tem si pomagaj s temu namenjeno krtačko in nanesi vosek v vzgibih od spodaj navzgor. S tem bodo tvoje obrvi ostale na mestu, vosek pa bo pripomogel tudi k temu, da bo pigment, ki sledi v naslednjih korakih, ostal na svojem mestu.

Kako jih obarvati


S pigmentom tako obarvaš obrvi, zaradi česar bodo optično izgledale širše in opaznejše. Barvo nanesi s pomočjo krtačke, prični v centru in zabriši navzven proti repu obrvi. Brez da bi dodala kakršen koli pigment, nadaljuj vse do notranjega kotička. Osredotoči se predvsem na lok in rep obrvi.

Za popoln učinek dodaj kanček osvetljevalca, ki ga s prtom naneseš pod lok obrvi, s čimer poudariš obliko.

Za konec vse skupaj počeši s krtačko in zabriši meje.

Preberite še: Lepotne napake, zaradi katerih si videti starejša

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Brow Artist Kit

Povezane teme: obrvi, osvetljevalec

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Osvetljevalec – da ali ne? by Ajda Sitar

Tisti, ki me spremljate že nekaj časa, veste, da sem velika ljubiteljica osvetljevalcev...