Včasih je preveč enostavno preveč

Če tudi sama nisi povsem prepričana, kdaj je preveč vendarle preveč, potem se vendarle poglobi v spodnje vrstice, v katerih so nam strokovnjaki zaupali, nekaj najbolj osnovnih napak, ter nam razkrili nasvete za popolno količino make upa.

Pet največjih napak pri nanašanju pudra:

 

A post shared by @_mymakeup__ on


1. Maščenje pudra

V kolikor je tvoj koža mastna ali mešana, se po določenem času začne mastiti, kar lahko usodno vpliva tudi na puder. Predlagamo ti, da puder še pravočasno utrdiš s pudrom v prahu.

2. Uporaba primerja

S ti zdi, da se tvoj obraz že po nekaj urah blešči in sveti ter dobi hecno oranžno patino? Puder lahko na naši koži oksidira, da pa bi to preprečili, uporabite primer.

3. Testiraj puder

Vendar ne na svoji roki, temveč na vratu. Barva kože na roki se močno razlikuje od tiste na obrazu.

4. Korektor

Veliko ljudi še vedno nanaša korektor pred uporabo pudra, kar pa danes velja za zmotno prepričanje. Ob nanosu pudra namreč korektor povsem izbrišete, zato naslednjič na najbolj problematična mesta najprej nanesite puder šele nato korektor.

5. Prekomerno nanašanje

Če misliš, da bo več slojev pudra bolje prekrilo nepravilnosti, se motiš. Skrivnost je namreč v pravem odtenku pudra, ne pa v številnih plasteh.

2. In kako se lahko slednjemu izogneš?

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Ne pacaj pudra na obraz, predvsem, če je tvoja koža lepa, potem rajši uporabi BB kremo. Puder dobro vtrite v kožo, pri dnevnem videzu je namreč naravno daleč najbolj dobrodošlo, medtem ko si zvečer lahko privoščite morda malček več. Puder lahko nanašaš z različnimi pripomočki, povsem odvisno od tega, kakšno prekrivnost želiš doseči. Osnovni namen pudra je namreč doseči ten kože, zato nikakor ne pretiravaj.

Če boš uporabila prste, si majhno količino pudra nanesi na čelo, ličnice, brado in nos ter počasi s krožnimi gibi vtri v obraz od nosu navzven. Kar ostane, ga namaži navzdol in pozorno vtri tudi pod čeljustjo in zabriši v vrat.

Ob uporabi gobice puder najprej natoči na čisto površino, lahko tudi zgornjo stran roke. Gobico namoči v puder in narahlo nanesi na obraz, s potegi navzdol. V kolikor boš premočno pritisnila, bo nanos gostejši in močnejši. Za tanjši in naravnejši nanos pa lahko gobico pred uporabo malček navlažiš.

Pravi čopič ti je na voljo že v vsaki bolje založeni trgovini s kozmetiko, vendar pa se moraš pri njegovi uporabi izogibati nanašanju pudra direktno na obraz. Tako kot pri gobici rajši uporabi zgornji del roke in previdno nanesi puder od čela proti bradi.

Preberi še: Pravila za uporabo: Tekoči in kompaktni puder

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Infaillible 24H-Matte

  • L'Oréal Paris Infaillible Primer

  • L'Oréal Paris Magique BB Cream

Povezane teme: bb krema , tekoči puder , puder

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Izdelki, ki jih moraš poskusiti v tem mesecu

Prepričani smo, da boš z veseljem uporabljala, če ne vse, potem pa vsaj večino lepotnih izdelkov, ki smo jih skrbno izbrali zate in jih dali na »must ...