Videz smokey eye s pomočjo tekočega črtala za oči

Tehnika ličenja oči smokey eye je tako zapeljiva in privlačna, drzna in nežna, da bo vedno ostala modna! V uporabi je že kar nekaj časa in težko bo padla v pozabo.

Čeprav je bil videz smokey eye doslej »rezerviran« skoraj izključno za črna senčila in svinčnike za oči, ga danes lahko dosežemo z uporabo različnih barv: od sive in rjave, do modre, zelene in vijolične. Za učinek smokey eye je najpomembnejše stopnjevanje senčila na veki. Intenziteta barve naj bo najmočnejša pri korenu trepalnic, do obrvi pa naj se stopnjuje in postaja šibkejša.
 


Ta stil ličenja odlično pristaja svetlim in temnim očem, blondinkam in rjavolaskam. Poveča oči, poudari njihovo obliko in ustvari pogled, ki se mu preprosto ni mogoče upreti! Je treba še naštevati razloge za to, da smokey eye postane eden tvojih priljubljenih stilov ličenja?

Kaj pa, če ti zmanjka črnega senčila in nimaš časa za nakup? Takrat na sceno stopi tekoče črtalo za oči! V nujnih trenutkih lahko popolnoma nadomesti črno senčilo. Ko boste videle, kakšen smokey eye lahko ustvarite s pomočjo tekočega črtala za oči, se morda ne boste želele vrniti staremu, klasičnemu načinu ličenja! 

Popolna časovnica za popoln videz

Za lažji nanos črtala za oči naj bodo oči na rahlo odprte, saj je izredno pomembno, da v ogledalu vidite prav vsako potezo. S prosto roko nežno zategnite veko in naredite črto ob korenu trepalnice, od notranjega do zunanjega kota. Prva črta naj bo tanka, nato pa jo odebelite – odvisno od tega, kakšen učinek želite doseči. Če gre za dnevno ličenje, ne pretiravajte s sloji.

S krtačko, palčko za ušesa, blazinico ali celo s prstom enakomerno razmažite črtalo za oči proti zgornjemu delu veke. Bodite pozorne na čas, saj ne sme miniti preveč časa od nanosa. Če se bo črtalo popolnoma posušilo, ga ne bo možno razmazati. Nato vzemite prvi naslednji temni odtenek senčila v prahu. Z manjšo, ravno krtačko nanesite senčilo čez črto, ki ste jo naredili s črtalom, in nadaljujte z razmazovanjem. Če je barva pri trepalnicah maksimalno temna, nato pa postaja vse bolj svetla, čestitamo, dosegli ste popoln smokey eye!

Tik pod obrvmi nanesite še bež senčilo, ličenje pa zaključite z dvojnim slojem maskare za dolžino in volumen, ki bo dodatno »odprla« vaš pogled.
 

Dodatni nasveti

Če želite vizualno »dvigniti« obrvi, nanesite tanek sloj svinčnika pod obrvmi in nad njimi ter ga na rahlo »vtapkajte« s krtačko.

Za dnevni smokey eye so idealni topli pastelni in zlati odtenki senčil, za večerni videz pa uporabite črno, sivo ali rjavo barvo

Preberi še: Triki za super-hitro ličenje

Za ta videz priporočamo

  • L'Oreal Paris Super Liner Gel Intenza

  • L'oreal Paris La Petite Palette

Povezane teme: make up , črtalo za oči , oči

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Odkrij, katera oblika obrvi pristaja prav tebi!

Popolna oblika obrvi še bolj poudari lepoto oči, vendar ne poskušaj povsem spremeniti njihovega naravnega videza...