Vrni življenje svojim lasem

Sanje vsake ženske so imeti lepe, negovane in bleščeče lase. In čeprav se danes ob vseh izdelkih za nego las, ki so dostopni na tržišču, zdi, da tega ni težko doseči, pravzaprav ni tako. Naši lasje sčasoma postajajo šibki, krhki in brez življenja.

Pravilo številka ena je, da svoje lase skušaš zavarovati pred toploto. Likanje in kodranje z vročimi navijalkami negativno vplivata na vlažnost v lasnem foliklu. Prav zato je pomembno, da nanje nanesemo sredstvo za zaščito pred toploto.

Pretirano oziroma prepogosto umivanje las je prav tako škodljivo. Umivanje odstranjuje naravno maščobo z lasišča, ki zato postane suho in brez življenja. Zato za umivanje las izberi nežne izdelke, ki ne bodo dražili las in jih s premočnim delovanjem uničevali.

Pomanjkanje tekočine v organizmu se bo hitro poznalo tudi na tvojih laseh in koži. Zato pij dovolj vode, najmanj 1,5 do 2 litra na dan. Tvoji lasje ti bodo hvaležni.

V prehrano bi morala uvrstiti živila, bogata z železom, saj je to koristno za lase, njegovo pomanjkanje pa se bo negativno odrazilo na stanju tvojih las, ki bodo videti mrtvi. 

Prav tako bodi pazljiva z maskami iz domače delavnice. Čeprav radi verjamemo, da je naravno vedno najboljše, pa ne pozabi, da recepti naših babic niso prilagojeni današnjim potrebam. Izdelki, ki jih najdemo na policah, še zlasti tisti, namenjeni profesionalni rabi, imajo kontrolirano poreklo in so včasih res najboljša izbira.

Priberi tudi o: Tako to počnejo znane dame: top 3 jesenski odtenki las

Povezane teme: frizura

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Moja izkušnja z L'Oréal Colorista barvami za lase by Ajda Sitar

L'Oréal je letos z novo linijo barv za lase naredil pravo revolucijo...