Vse, kar moraš vedeti o izdelkih za obrvi

Popolne obrvi – poslanstvo številka 1 vsakega dekleta, ki skrbi za svoj videz. Z urejenimi in lepo oblikovanimi obrvmi si na pol poti k popolnemu make-up izgledu. Prepričani smo, da se v tvoji toaletni torbici nahaja kakšen od izdelkov za oblikovanje in nego obrvi, vendar koliko pravzraprav veš o njih?

Svinčnik

Čemu je namenjen: Svinčnik oz. črtalo za obrvi je naš najboljši pomočnik v fazi njihovega začrtavanja. In to samo v fazi začrtavanja! Pri izbiri svinčnika bodi pozorna na njegovo trdost – mehak svinčnik obrvem daje naraven videz, medtem ko trda različica služi za njihovo precizno začrtavanje. Vse, kar moraš storiti, je, da s svinčnikom začrtaš obliko obrvi, ki ti najbolj pristaja, in sicer tako, da z njim nežno potegneš po robovih obrvi z obeh strani.

Najpogostejša napaka: Uporabljaš svinčnik za popolnjevanje presledkov med dlačicami. Tako izrisane obrvi delujejo preveč napadalno in umetno.

Sence

Čemu su namenjene: S sencami dosežemo popolnoma naraven videz obrvi. Nanašamo jih z ustrezno ščetkico, in sicer z nežnimi potezami nanašanja prek dlačic. Pomembno je, da ostaneš znotraj okvira, ki si ga predhodno začrtala s svinčnikom. Sence so dostopne v številnih odtenkih, izbira pa je odvisna od naravnega odtenka tvojih obrvi. Strokovnjaki svetujejo, da temnejše odtenke nanašamo le na konce obrvi, svetlejše pa na začetak oz. v bližini nosnega korena. Na ta način se doseže popolnoma naraven videz obrvi.
Najpogostejša napaka: Uporabljaš sence brez predhodnega začrtavanja obrvi s svinčnikom. Tako obarvane obrvi ne delujejo le nenaravno, pač pa tudi neurejeno in odbijajoče.

Maskara

Čemu je namenjena: Prav tako kot njena prijateljica, ki jo uporabljaš za trepalnice, maskara za obrvi služi za oblikovanje dlačic do popolnosti. In seveda, za njihovo obarvanje v želeni odtenek. Priporočljivo je, da ima maskara isti odtenek kot obrvi. Nanašamo jo na koncu, po svinčniku in sencah. Maskara fiksira obrvi, da perfektno uokvirjajo obraz.

Najpogostejša napaka: Deluješ po logiki, da je – enako kot za trepalnice – bolje nanesti več slojev maskare. V primeru obrvi je najboljše, da maskaro naneseš le enkrat. Pri tem namreč velja pravilo – manj je več!

Preberi še: Kaj o tebi povedo tvoje obrvi?

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Brow Artist Xpert 105 Brunette

  • L'Oréal Paris Brow Artist Genius Kit Medium to Dark

  • L'Oréal Paris Brow Artist Sculpt 02 Brunette

Povezane teme: obrvi

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako se izogniti začetniškim napakam pri ličenju

Moraš samo ugotoviti, katere napake delaš pri ličenju, nato pa...