Vse, kar morate vedeti o sestavinah tekoče podlage

Že res, da tekočo podlago izbiramo predvsem glede na to, kako pristoji naši koži, pa je prav, da se posvetimo tudi sestavinam. Prav te so dostikrat ključne pri ustvarjanju popolnega lepotnega videza, zato ne pozabi na kakovost. Tudi vas zanima, kaj vse se nahaja v tej majhni steklenički.

Sestavine

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Tekoče podlage niso vse sestavljene iz istih sestavin, to je jasno. Nekatere tako bazirajo na vodi, druge silikonih in tretje oljih.

Vodne podlage na vrhu seznama sestavin nimajo ne silikonov in ne olj. Priporočamo jih vsem, s problematično kožo, saj so tovrstne podlage zelo nežne.

Silikonske podlage vsebujejo sestavine, ki se končajo na –cone. Silikonske polimere boš tako našla na drugem ali tretjem mestu med sestavinami. Prva sestavina bo še vedno voda, vendar pa to še ne pomeni, da je podlaga vodna. Tovrstne podlage so odlične za mat videz in uravnavanje sijaja.

Oljne podlage uporabljamo bolj redko, prav tako pa takšne podlage niso primerne za že mastno kožo, zato pa so kot nalašč za suho. V kolikor se olje nahaja na drugem ali tretjem mestu med sestavinami, govorimo o oljnih podlagah.

In zakaj so sestavine tako pomembne?

Glede na vrsto kože boste namreč izbrali podlago, katere baza ne bo neprijetno vplivala na vaš obraz. V kolikor je vaša koža mastna, se izogibaj oljnim. Če pa je vaša koža občutljiva, se rajši odločite za podlago z vodno bazo. Prav tako je podlaga ključna pri izbiri primerja: silikonske podlage se odlično ujamejo s silikonskim primerjem, ki ustvari bariero med obrazom in nanosom, zato oljne in vodne ne pridejo v poštev. Pred nakupom zato testirajte primer, da vidite, kako se ujame z vašo kožo, čeprav bo pravi rezultat viden šele po uporabi.

Preberite še: Naredi red v svoji omarici z ličili

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris True Match

Povezane teme: tekoči puder , puder

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Celine Dion v 51. letu postala zaščitni obraz ene od največjih lepotnih znamk

Zadnjih nekaj let je Celine postala prava modna ikona, zato niti ni čudno, da je prišlo na vrsto sodelovanje z lepotno blagovno znamko, ki predstavlja...