Vse o mešani koži obraza

Pri določanju tipa kože je klasifikacija najlažja v primeru suhe in mastne kože, zato je zanje preprosto določiti pravilen ritual obrazne nege, kot tudi idealne izdelke za ličenje. Kaj pa je z vsemi tistimi, ki jih ni tako lahko uvrstiti v eno od teh dveh kategorij? V tem primeru imamo največkrat opravka z mešanim tipom kože, v nadaljevanju pa vam svetujemo, kako najlažje prepoznati vse njegove značilnosti.

Kombinacija suhe in mastne kože

Za kombinirani oziroma mešani tip je značilno predvsem to, da je tekstura kože na posameznih delih obraza različna. Tako je, denimo, pri tem tipu T-zona bolj mastna (čelo, nos in brada), medtem ko je preostali obraz normalen ali suh. To pomeni, da je ta tip v T-zoni podoben mastni koži in v navedenem predelu nagnjen k razširjenim poram in svetenju kože skozi dan. Po drugi strani, lica največkrat niso »problematična« in kar se nege tiče, ne obstajajo neke določene potrebe, ki bi jih morali zadovoljiti.

Kako negovati takšen obraz?

Kot v primeru suhe in mastne kože, tudi za mešano kožo velja pravilo, da mora tako jutranji kot večerni lepotni ritual vsebovati korak temeljitega umivanja. Izberite izdelke, ki niso agresivni in ne bodo izsušili vaše T-zone – čeprav je bolj mastna, to nikakor ni učinek, ki ga želite doseči.

Da bi nadzorovale svetenje, za čiščenje kože in odstranjevanje ličil uporabite micelarno vodo, ki je namenjena normalnemu in mešanemu tipu. Pri umivanju je ob izbiri pravega gela enako pomembno, da si zapomnite, da mora biti temperatura vode zmerna, zato bo mlačna voda najboljša izbira.

Čeprav so vaša lica pozimi lahko občutno bolj suha, kot pa v drugih obdobjih leta, se izogibajte izdelkom za hidratacijo, ki so namenjeni suhi koži. Ko gre za hidratantno kremo, zato izberite tisto, ki ima na embalaži eksplicitno poudarjeno, da je namenjena normalni in mešani koži. Tako boste v zimskem času zaščitile vaš obraz, ki bo bleščeč in brez odvečnega sijaja, ki se, če izberete kremo za izsušeno kožo, skozi dan zlahka pojavi.

Multimasking je kot narejen za ta tip kože

V primeru, da so maske za obraz vaša prva izbira dodatne nege, vedite, da morate zaradi različnih potreb vašega obraza osvojiti multimasking tehniko. Na kratko je ta tehnika zasnovana tako, da na različne dele obraza nanašate različne maske in tako odgovorite na potrebe posameznih delov kože. Tako bo za T-zono idealna glinena maska, ki bo odstranila višek sebuma in drugih nečistoč, za lica pa izdelek, ki bo izenačil ten in se znebil odmrlih celic, še posebej v primeru nekoliko bolj suhe kože.

Če ste se v prebranih vrsticah prepoznale, te tehnike in izdelke za nego vključite v vašo vsakodnevno rutino. Prepričani smo, da se boste postopoma rešile vseh potencialnih težav s kožo obraza.

Preberi še: 5 stvari, ki jih ne smete početi, če imate suho kožo

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Micellar Water Sensitive Skin Normal to Mixed

  • L'Oréal Paris Pure Clay Purify Mask

  • L'Oréal Paris Pure Clay Glow Mask

  • L'Oréal Paris Pure Clay Exfo Mask

  • L'Oréal Paris Pure Clay Purifying Cleansing Gel

  • L'Oréal Paris Pure Clay Illuminating Cleansing Gel

  • L'Oréal Paris Pure Clay Exfoliating Cleansing Gel

  • L'Oréal Paris Hydra Expert Normal and Mixed Skin

Povezane teme: nega, večerna rutina, maske za obraz, nega obraza

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Zakaj je set ličil nenadomestljiv izdelek za ličenje

Prišel je čas poletnih dopustov in priprav na potovanje. Vsi se trudimo, da bi spakirali samo najnujnejše in najlažje, vendar pa predvsem ženskam, ne ...