Vsi ti tutoriali! Strokovni make up slovar za začetnike

Blendiranje, fiksiranje, konturiranje, beauty blender … Mnogo deklet, ki se šele uvajajo v svet ličil, se ob teh »resnih« izrazih kaj zlahka prestraši, češ da se med njimi ni mogoče znajti, nekatera dekleta pa ličenje celo opustijo. Da do tega ne bi prišlo, vam bomo pojasnili nekaj »must-know« izrazov, ki jih boste izredno hitro zaobvladale.

Blendiranje

S terminom blendiranje se pri ličenju srečujemo zelo pogosto – zveni zapleteno, vendar ob skromnih pojasnilih tehniko lahko kaj hitro osvojite. Blendirati sence, bronzer ali rdečilo pomeni, da jih mešamo z drugimi kozmetičnimi izdelki, da bi dosegli naravno prelivanje. Za blendiranje vselej potrebujemo nekaj različnih ščetk.

Konturiranje obraza

Konturiranje obraza  je še eden od izrazov v slovarju ličenja. S konturiranjem poudarjamo »vdolbine« obraza. Drugače rečeno, s to tehniko zmanjšamo drobne »pomanjkljivosti« obraza. Po navadi uporabljamo izdelke, ki so nekaj odtenkov temnejši od naše kože, največkrat mat.

Fiksirati puder


Fiksirati puder je izraz, ki ga boste prav tako pogosto srečali, čeprav se vam bo v začetku najbrž zdel tuj. Fiksirati v dobesednem prevodu pomeni »pričvrstiti«, kar pomeni, da po nanašanju tekočega pudra čezenj nanesete puder v prahu ali kamnu. Cilj je, da z drugim pudrom fiksirate podlago, da bi dlje ostala na vašem obrazu.

Highlighter

Highlighter je v ženski toaletni torbici nezamenljiv. To je svetlikajoči puder, ki ga uporabimo, ko želimo poudariti določene dele obraza – brado, ličnice, čelo …

Iluminator

Prav tako se boste srečale z izrazom iluminator, ki ga večina deklet že uporablja. Gre za korektor najsvetlejših odtenkov, ki ga uporabljamo za »podaljševanje« ali »krajšanje« določenih delov obraza.

Baking ali cooking


Baking ali cooking tehnika je med umetniki in ljubitelji ličenja prav tako izredno priljubljena. Sicer zahteva nekoliko več časa, saj na obraz nanašamo svetlikajoči se puder in ga tako pustimo približno 15 minut, šele nato ga razmažemo s ščetkico.

Preberi še: Make up slovar za začetnice

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York Master Contour Duo

  • Maybelline Fit Me Matte+Poreless Powder

  • Maybelline New York Master Strobing Stick Highlighter

Povezane teme: make up , konturiranje, osvetljevalec

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Karl Lagerfeld x L'Oréal Paris – Ena od najnovejših kolaboracij z osebnim pečatom modnega genija

Kolekcija bo kmalu dostopna na našem tržišču, mi pa ti jo ekskluzivno predstavljamo...