Z lepotnimi sredstvi nad mraz

V zimskih mesecih se številne spopadamo z rdečico, ki jo na nas obraz prikličejo nizke temperature. Če nisi ena izmed tistih srečnic, ki s tem nima težav ali pa že povsem obvladaš nekaj make up trikov je prav, da si prebereš spodnje nasvete, s katerimi bo tvoj obraz postal povsem odporen na rdečico in mraz.

'Zimski obraz'

'Zimski obraz' je postal skorajda nujni modni dodatek hladnih temperatur, najsi gre za izsušenost, zamaščene zaplate in rdeči madeži, kot posledica mraza. Zdi se kot da bi le ta z naših obrazov pobral še zadnji kanček urejenosti, najhuje pri tem pa je da nam ne pomaga niti sama podlaga. Prav zato smo se v klicu na pomoč obrnile na strokovnjake, ki so nam podali nekaj idej za hladne zimske mesece.

Nasveti, ki so se nam najbolj vtisnili v spomin:


1. Nanesi vlažilec na telo še preden stopiš pod prho, daj bo vročina razprla tvoje pore in le ta se bo tako lažje absorbiral.

2. Nanesi vlažilno kremo, nato pa na bolj občutljive predele še dodaten vlažilec. Počakaj da se vpije in popivnaj z robčkom ter nanesi podlago.

3. Izberi primer, ki bo negoval in nahranil tvojo kožo.

4. Raje posezi po kremastih formulah in ne pudrastih, saj slednje še dodatno izsušijo kožo in izpostavijo izsušene predele.

5. V podlago namešaj nekaj arganovega olja.

In kako v nekaj korakih zakriti rdečico?


Za začetek uporabi primer, ki ustvari pregrado med ličili in obrazom ter pomaga, da se lahko korektor in podlaga obdržita na koži. Prav primer lahko pomaga izločiti rdečico, zato ga v majhnih pikicah nanesi na obraz in razmaži s prsti. Nato na kožo nanesi rumenkast ali zelenkast korektor, ki nevtralizira rdečico, potem pa ga skrbno zakrij s korektorjem, ki ustreza tenu kože. Nato nanesi še podlago, najprej v manjših nato v večjih količinah, v kolikor je to potrebno. Za konec vse skupaj zaključi s pudrom.

Preberite še: 10 zapovedi mat šminke

Povezane teme: make up , puder, Zimski trendi, Zimski make up, korektor

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Kako izbrati pravi pritrjevalec ličil

Že se bliža čas porok, matur in drugih slovesnih priložnosti, ko se po navadi prepustimo veščini profesionalnih umetnikov ličenja. In vendar je včasih...