Za polt, o kateri ste sanjarile: kako pripraviti kožo za sončenje?

Koraki, ki jih moraš narediti, da bi to poletje bila videti lepša kot kdajkoli, so precej enostavni, razlika v končnem rezultatu pa je precejšnja.

 

Čas je za piling!

Če želiš sanjsko enakomerno polt, se moraš nujno znebiti odmrlih kožnih celic. Učinek bo izjemen ne glede na to, ali piling nanašaš z roko ali rokavico. Ne pozabi, da ga je najbolje nanašati v tanjših slojih in s krožnimi, kratkimi gibi, da boš odmrle celice zagotovo odstranila in da bo rezultat takšen, kot ga želiš – gladka in nežna koža, pripravljena na sončenje!

Ne pozabi na hidratacijo – zunaj in znotraj

Sem spada vnos velike količine tekočine in redno mazanje s hidratantnimi kremami. Tako bo koža videti sijoča in zdrava, poleg tega pa hidrirana koža potemni hitreje kot izsušena. Mnogi strokovnjaki se strinjajo, da ne glede na to, katere preparate uporabljamo, učinek ne bo enak, če ne popijemo dovolj vode, priporočena količina pa je okoli dva litra dnevno.​

Skrivnost je v podlagi

Če povsem bela preživiš ves dan na plaži, boš zvečer skoraj zagotovo opečena. Zato pred odhodom na morje poskrbi, da boš na soncu preživela kar največ časa – na vrtu kakšne kavarne, na sprehodu ali med treningom in podobno. Poleg tega, da boš imela dobro podlago za sončenje, boš s tem povečala količino vitamina D v telesu.

Preden greš na prosto, vse dele telesa obvezno namaži s kremo L’Oréal Paris UV Perfect Even Complexion SPF 50 PA++++, ki ti bo pomagala pridobiti podlago in poskrbela za zaščito pred negativnimi učinki UV-žarkov.

Podrobnost, na katero nihče ne pomisli

In ko končno imaš barvo, naletiš vsako leto na isti problem: brivniki in vosek za depilacijo »uničujejo« barvo in ta traja znatno krajši čas, kot bi sicer.

Zato letošnje poletje pojdi na depilacijo dan pred sončenjem in lahko boš brez skrbi.

Povezane teme: nega

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

4 razlogi, zakaj se izogibati podaljševanju ali geliranju nohtov

Samo migni s prstom, in tvoji bodo! Podaljševanje nohtov je postalo del mode, in to pod izgovorom, da zagotavlja več tednov miru in urejenosti...