Za vsak obraz svoje obrvi

Kvadratna oblika obraza


Kvadratno obliko obraza lahko omehčamo z rahlo zaokroženimi obrvmi. Slednje namreč ne smejo biti prav tako oglate, kljub temu pa tudi ne preveč zaokrožene, saj bi tako tvoja dva okrasa nad očmi dajala vtis mavričnatega obroča. 

Okrogla oblika obraza

Okroglemu obrazu pristojijo oglate obrvi. Dekleta s to obliko obraza naj poskrbijo, da bodo njihove obrvi ohranile pravilen lok, ki bo poudaril obrazne poteze in strukturo, ki je morda pri okroglem obrazu nekoliko manj vidna. Višji kot bo lok, bolj bo laskal tvojemu obrazu.

Daljši obraz


Daljši obraz izgleda dobro z horizontalno oblikovanimi obrvmi, zato pri oblikovanju loka ne pozabimo na manjšo horizontalo. Obrv naj bo daljša od končne točke očesa, posebno pozornost pa namenite oblikovanju 'repa' obrvi.

Srčasta oblika obraza


Srčastemu obrazu se najbolje podajo obrvi, ki so skrbno oblikovanje in ne pretirano zaraščene. Kljub temu to seveda ne pomeni, da moraš v roke vzeti pinceto in previdno izpuliti vse, saj tanke obrvi ne ustrezajo prav nobeni obliki. Visoko privzdignjeno oblikovane obrvi bodo uravnotežile manjšo brado.

Ovalna oblika obraza


Ovalni obraz bo izgledal najbolje z uravnoteženimi klasičnimi obrvmi, ki sledijo proporcem.

Še nekaj nasvetov

Začetek obrvi naj bo pri mostičku nosu. Prisloni svinčnik na nosno kost in hitro boš našla začetno točko.

Lok naj najvišjo točko doseže na 2/3 obrvi, nikakor ne oblikuj povsem simetričnega loka temveč pazi, da se bo v prvem delu postopoma dvigoval, v zadnji tretjimi pa hitreje spustil.

Preberi še: Nasveti za daljše in polnejše trepalnice

Povezane teme: oči , obrvi

4/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

»Make up« trendi: izdelki, ki so nas navdušili v letošnjem aprilu

Mnoge znamke se trudijo, da njihovi izdelki sledijo čim več trendom, tako tistim, ki se šele razvijajo, kot tistim, ki so že svetovno popularni...