Zakaj moraš preizkusiti grafično črtalo

Pomlad je popoln čas za spremembe, kar velja tudi za ličila. Če je tvoja prva asociacija na pomlad pastelna barva na vekah, romantičen in nežen videz, imamo zate pomembno vest – zmotila si se! Prišel je trenutek, da preizkusiš nekaj bolj pogumnega, vpadljivega, celo drznega! Oči, poudarjene s črnim grafičnim črtalom, so to sezono absolutni hit!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Učinkovito in drzno – občudovanja vredno!

Močna črtna linija, dopolnjena z zanimivim grafičnim detajlom, bo v tvoje večerno ličenje vnesla drastično spremembo.

Zariši linijo pod pravim kotom in trikotno obliko na veki izpolni s črnim gelom.

Grafičen videz osveži klasičen »cat eye« stil in le ena tanka linija nad pregibom veke te lahko spremeni v močno, samozavestno in predvsem tudi seksi žensko.

Preden se spustiš v avanturo, na veke obvezno nanesi bazo, da bi tvoja ličila ostala na mestu celo noč, zatem pa se prepusti svoji kreativni duši in ji dovoli, naj poleti! Zariši nekaj linij blizu robu zgornje veke, ali dve liniji v stilu Kleopatre. Za ustvarjanje mačkastega videza se potrudi, da konec linije namesto ostrine zavzame kvadratno obliko.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Vpadljive oči, kaj pa s preostalim videzom?

Poudarek je na kontrastu med začrtanimi očmi in čisto, skoraj nenaličeno kožo. Za grafičen stil je zato posebej pomembno, da preostala ličila zvedemo na minimum. Mat šminke v nevtralnih, koralnih ali rožnatih tonih, nežno rdečilo za lička in nič drugega. Debelejše, »neposlušne« obrvi odlično pristajajo takšnemu videzu, prav tako pa učinek vlažne kože, s pridihom konturiranja in osvetljevanja ključnih točk na obrazu.

Ni napačno omeniti, da takšen »make up« najlepše pospremijo lasje, privzdignjeni v konjski rep ali figo. Če se vendar raje opredeliš za spuščene lase, naj bodo ravni, nikakor skodrani. Valovanje spominja na romantiko in nežnost, zato se nikakor ne sklada s to avantgardno in ostro kreacijo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Črtalo glede na obliko oči

Velike oči je treba podaljšati, zato črtalo nanesi na zgornjo veko in ga podaljšaj za približno en centimeter navzven.

Drobne oči pomenijo, da je fokus usmerjen na zunanje kotičke, zato linijo povleci proti sencam in jo nežno privihaj navzgor. Če so tvoje oči takšne, je »cat eye« idealna rešitev zate.

Vdrte veke zahtevajo fino črno linijo, zarisano čim bližje trepalnic.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Črtalo za spuščene veke mora biti intenzivno črno, linija pa široka in zarisana vzdolž roba zgornje veke (po celi dolžini).

Za široko razmaknjene oči je pomembno, da tanko linijo zarišemo po celi dolžini ob zgornjem robu očesa, na spodnjo veko pa le vzdolž zunanje tretjine.

Preblizu postavljene oči najlažje razdvojimo s poudarjanjem zunanjih kotičkov oči, od sredine zenic (na zgornji in spodnji veki) proti zunanjem robu, z nežno privihano linijo. Notranje kotičke korigiraj z belim črtalom.

Finte, ki zagotavljajo uspeh

Čopič s ostro konico zagotovi večjo natančnost pri začrtovanju različnih oblik. Čeprav tekoči tuši najlažje polzijo po koži, zahtevajo kar največjo preciznost. Gel nudi dolgotrajen učinek, vendar je prav tako namenjen bolj veščim damam. Če nisi ena od njih, izberi črtalo v svinčniku.

Čeprav je natančnost pomembna, se ti ni treba obremenjevati s popolnostjo, saj se »grunge« stil čudovito ujema z minimalističnimi ličili in ustnicami kožne barve. Zunanje kotičke »omehčaj« s suhim čopičem, da bi dosegla skrivnosten, ne pa tudi preveč strog pogled.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup (@nyxcosmetics) on

Če nimaš mirne roke, uporabi trioglato gobico za nanašanje ličil. Z njeno pomočjo v kotičkih zariši liniji, ki bosta tako enakomerni, oči pa bodo videti simetrične.

Grafično črtalo za oči bo to pomlad tvoj glavni adut!

Preberi še: Kako doseči intenziven volumen in neponovljiv pogled

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris Flash Cat Eye Superliner

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Color Riche Krayon Khol

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Suede Matte Lipstick - Electroshock

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Superstay Pro Tool Foundation Stick

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Away We Glow Liquide Booster

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base White Pearl

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Tattoo Liner Bold Brown

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: črtalo za oči , oči , moda, primer

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

To so naši favoriti za kreiranje nude stila ličenja

Ličenje začni s pudrom Maybelline New York Fit Me z izboljšano formulo, v prodaji dostopnim v 6 različnih odtenkih, ki se prilagodijo prav vsaki polti...